UiPath anunță rezultate preliminare peste așteptări și noi concedieri. Acțiunile cresc puternic

UiPath anunță rezultate preliminare peste așteptări și noi concedieri. Acțiunile cresc puternic
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 nov 2022

Acțiunile UiPath se apreciază puternic pe bursa de la New York marți, după ce furnizorul de software de automatizare a raportat venituri preliminare peste așteptări și a anunțat noi reduceri de personal menite să contribuie la eficientizarea activității.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania fondată de Daniel Dines și Marius Tîrcă a raportat venituri preliminare de aproximativ 260 milioane de dolari pentru trimestrul fiscal încheiat la 31 octombrie, potrivit unui document depus la Comisia americană pentru Burse și Valori Mobiliare (SEC) luni seara.

Veniturile anuale recurente (ARR) sunt estimate la 1,108 miliarde de dolari.

Guvernul a pregătit ultima rectificare bugetară: Deficitul scade, iar veniturile cresc... ușor. Crește și gradul de îndatorare a Primăriei Capitalei CITEȘTE ȘI Guvernul a pregătit ultima rectificare bugetară: Deficitul scade, iar veniturile cresc... ușor. Crește și gradul de îndatorare a Primăriei Capitalei

Analiștii estimau  venituri de aproximativ 246 milioane de dolari și un rezultat ARR de 1,093 miliarde de dolari.

Acțiunile UiPath s-au apreciat cu până la 16,6% în tranzacțiile de astăzi, la un maxim intraday de 14,05 dolari, înainte să revină sub pragul de 14 dolari.

În jurul orei 19.40 (ora României), titlurile companiei erau cotate la 13,71 dolari, cu 13,65% peste referința de luni.

Pe baza informațiilor financiare preliminare, UiPath se așteaptă să anunțe o pierdere operațională GAAP de aproximativ 70 milioane pentru trimestrul al treilea, în timp ce profitul operațional non-GAAP este estimat la 15 milioane de dolari.

Măsurile financiare non-GAAP sunt derivate din situațiile financiare consolidate, dar nu sunt prezentate în conformitate cu principiile contabile general acceptate în Statele Unite (GAAP).

MarketWatch notează că analistul Matthew Hedberg de la RBC Capital Markets a scris că a fost "deosebit de bucuros” să vadă că firma generează un profit non-GAAP.

Pe lângă rezultatele financiare preliminare, UiPath a anunțat “noi acțiuni de restructurare”, prin care vizează reducerea forței de muncă globală cu aproximativ 6% până în februarie 2024, de la 4.025 de persoane în prezent.

Măsurile sunt în plus față de cele anunțate în iunie, când UiPath a declarat că intenționează să renunțe la aproximativ 5% din forța de muncă, formată la acel moment din 4.200 de persoane.

Reducerea forței de muncă “va sprijini în continuare poziționarea strategică a companiei, concepută pentru a crește viteza de execuție, eficiența operațională și concentrarea pe client”, potrivit UiPath.

UiPath estimează cheltuieli totale cu restructurările de 30 milioane de dolari, dublu față de costurile de 15 milioane de dolari anticipate în iunie.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
actiuni uipath
estimari financiare
concedieri uipath