Un fond de investiții din Abu Dhabi a devenit cel mai mare acționar al Unicredit, în urma majorării de capital

Un fond de investiții din Abu Dhabi a devenit cel mai mare acționar al Unicredit, în urma majorării de capital
scris 23 mar 2017

Fondul de investiții Aabar, din Abu Dhabi, a devenit cel mai mare acționar al UniCredit, cu o participație de 5,04%, după ce banca a efectuat în acest an o majorare de capital prin care a atras 13 miliarde de euro, potrivit site-ului instituției financiare italiene, transmite Reuters.

Anterior vânzării de acțiuni, principalul acționar al UniCredit era fondul Capital Research and Management Company din Los Angeles, cu o deținere de 6,7%, scrie News.ro.

Presa italiană a relatat că fondul Capital Research și-a consolidat poziția ca principal investitor la UniCredit, participând la majorarea de capital. Pe de altă parte, un document depus la bursă pe 28 februarie a arătat că fondul american și-a redus participația la 4%, în afara emisiunii de acțiuni a băncii italiene.

Investitorii sunt obligați să raporteze participațiile importante, dar uneori nu efectuează update-uri frecvente.

Banca Transilvania își recompensează acționarii cu 914 milioane lei din profitul net obținut în 2016 CITEȘTE ȘI Banca Transilvania își recompensează acționarii cu 914 milioane lei din profitul net obținut în 2016

Majorarea de capital a UniCredit, efectuată în februarie, a fost subscrisă în proporție de 99,8%, iar drepturile neexercitate au fosti oferite la bursa italiană începând din 27 februarie.

UniCredit a efectuat emisiunea pentru refacerea capitalului, după ce măsurile de curățare a bilanțului au provocat pierderi de 13,6 miliarde de euro în trimestrul al patrulea al anului trecut.

Banca a bugetat o revizuire în sens negativ a activelor cu 10 miliarde de euro în ultimele trei luni ale anului trecut, pentru a crea condițiile de vânzare a unor împrumuturi problemă de 17,7 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
aabar
unicredit