Germania ar putea avea nevoie de modificări constituționale pentru a putea reacționa eficient împotriva hackerilor

Germania ar putea avea nevoie de modificări constituționale pentru a putea reacționa eficient împotriva hackerilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2017

Germania ar putea avea nevoie să modifice Constituția pentru a putea reacționa eficient împotriva hackerilor care au ca ținte rețele informatice private, iar autoritățile speră ca reformele să fie finalizate anul viitor, a declarat un oficial de rang înalt din Ministerul de Interne, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Planul ar putea include dezactivarea servelor folosite în atacurile cibernetice și reflectă îngrijorarea tot mai mare provocată de frecvența și intensitatea acestor acte. Industria amplifică la rândul ei presiunea asupra guvernului, de a răspunde atacurilor, care în ultimă instanță pot afecta cea mai mare economie a Europei, scrie News.ro.

Secretarul de stat Klaus Vitt a declarat că guvernul crede că vor fi necesare ”schimbări semnificative în legislație pentru a permite astfel de acțiuni împotriva hackerilor”.

”Ar putea fi necesară o schimbare constituțională, pentru că este o problemă atât de importantă. Obiectivul este să se facă cel târziu până la sfârșitul aului viitor”, a mai spus oficialul.

La 10 ani de la reinventare, smartphone-ul continuă să impresioneze CITEȘTE ȘI La 10 ani de la reinventare, smartphone-ul continuă să impresioneze

Vitt a adăugat că totul depinde de rezultatul negocierilor pentru formarea coaliției de guvernământ din Germania, în care se discută și problema cibernetică.

Experții afirmă că modificarea legislației ar putea fi mai ușoară în cazul formării unei alianțe de dreapta-centru-stânga, care a fost la conducere în ultimii patru ani, decât în cazul unei coaliții cu partide mai mici, pe care Angela Merkel a încercat să o formeze la începutul discuțiilor.

Oficiali ai serviciilor de spionaj au declarat în Parlament, luna trecută, să au nevoie de o  autoritate legală mai mare pentru a reacționa în eventualitatea unor atacuri cibernetice din partea unor puteri străine.

Vitt a spus că nimeni nu contestă necesitatea ca poliția să intre într-o casă pentru a dezarma un lunetist care trage în oameni nevinovați.

”Dar ce se întâmplă cu serverele care sunt utilizate pentru lansarea unor atacuri cibernetice împotriva rețelelor informatice ale spitalelor sau companiilor de utilități, care pot afecta sute de mii de oameni”, a spus el.

Directorul pentru securitate informatică al companiei RWE Generation, divizie a grupului RWE, Andreas Jambor, a salutat inițiativa.

”Pe Internet are loc un război...Vrem ca lucrurile să fie rezolvate. Alte țări o fac și noi trebuie să facem la fel”, a declarat acesta.

Andreas Ebert, directorul pentru securitate IT al grupului Volkswagen, a spus că orice măsură împotriva hackerilor trebuie luată de guvern.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
hacker