Un important manager de fonduri al Franklin Templeton a pierdut 1,8 miliarde de dolari într-o singură zi, prin plasamente în Argentina

Un important manager de fonduri al Franklin Templeton a pierdut 1,8 miliarde de dolari într-o singură zi, prin plasamente în Argentina
scris 15 aug 2019

Un important manager de fonduri al fondului de investiții Franklin Templeton a pierdut 1,8 miliarde de dolari din cauza declinului pieței din Argentina, potrivit unui articol publicat de Financial Times, citat de CNBC.

Franklin Templeton este și administratorul Fondului Proprietatea. Recent, acționarii Fondului Proprietatea au aprobat prelungirea mandatului de administrare al companiei Franklin Templeton până în primăvara anului 2022, ceea ce înseamnă că societatea americană va face peste o decadă la conducerea frâielor FP, pe care le-au preluat în 2010. De când se află la administrarea Fondului, americanii au avut returnări de cash agregate către acționari de aproape 12 miliarde lei.

Acum, managerul de fonduri Michael Hasenstab a avut câteva plasamente mari pe piața de obligațiuni din Argentina. Piețele financiare din această țară au scăzut puternic după rezultatele surprinzătoare ale alegerilor primare. Președintele Mauricio Macri, de centru-dreapta, a pierdut cu o diferență peste așteptări, provocând îngrijorări legate de venirea la putere a unor lideri populiști, arată news.ro.

Piața de capital din Argentina a scăzut luni cu peste 30%, iar peso-ul s-a depreciat semnificativ.

Operațiune majoră Digi: se împrumută cu 150 milioane euro de la un sindicat de bănci. Facilitatea de credit pe un an poate urca la 250 milioane euro CITEȘTE ȘI Operațiune majoră Digi: se împrumută cu 150 milioane euro de la un sindicat de bănci. Facilitatea de credit pe un an poate urca la 250 milioane euro

Mai multe fonduri administrate de Hasenstab aveau plasamente mari în obligațiuni argentiniene, creând o pierdere cumulată de aproape 1,8 miliarde de dolari într-o singură zi, potrivit calculelor realizate de Financial Times.

La 30 iunie, Franklin Templeton avea în administrare active de 715 miliarde de dolari, potrivit datelor raportate de companie.

Îngrijorările legate de posibila revenire la putere a peroniștilor, după alegerile prezidențiale programate în octombrie au provocat luni deprecierea peso-ului cu peste 20% în raport cu dolarul, la un moment dat, în timp ce randamentul obligațiunilor argentiniene pe termen scurt a crescut la un nivel periculos. Probabilitatea de intrare în incapacitate de plată în următorii cinci ani a urcat puternic, la 75%.

Turbulențele de pe piața financiară din Argentina reflectă tensiunile de pe piețele valutare și de obligațiuni de pe piețele emergente.

viewscnt
Afla mai multe despre
franklin
argentina