UniCredit a revizuit în creștere ținta anuală de profit

UniCredit a revizuit în creștere ținta anuală de profit
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2022

Al doilea grup bancar italian, UniCredit SpA, și-a îmbunătățit ținta anuală de profit la peste 4,8 miliarde de euro (4,8 miliarde de dolari), datorită ratelor mai ridicate ale dobânzilor și a provizioanelor mai scăzute pentru pierderile din împrumuturi, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În iulie, banca își îmbunătățise deja estimările pentru întregul an 2022, când urma să înregistreze un profit net de aproximativ patru miliarde de euro, scrie Agerpres.

Fostul ministru Adrian Chesnoiu - urmărit penal de DNA pentru angajări CITEȘTE ȘI Fostul ministru Adrian Chesnoiu - urmărit penal de DNA pentru angajări

În trimestrul trei din 2022, UniCredit a înregistrat un profit de 1,71 miliarde de euro, mult peste estimările analiștilor, de un miliard de euro.

În condițiile în care economia italiană se îndreaptă spre recesiune, afectată de criza energetică din Europa, analiștii se așteptau la un nivel al provizioanelor de peste cinci ori mai ridicat decât cel anunțat de UniCredit pentru perioada iulie - septembrie 2022, de 84 milioane de euro.

UniCredit, care nu a reușit încă să iasă de pe piața rusă, unde deține a 15-a bancă, a anunțat că și-a redus la 3,1 miliarde de euro expunerea transfrontalieră la această țară, în trimestrul trei din 2022.

Indicele capitalului de bază al UniCredit s-a situat la 15,41% la 30 septembrie, față de 15,73% la 30 iunie. Eroziunea reflectă a doua răscumpărare a acțiunilor, obiectivul fiind de a da acționarilor 3,75 miliarde de euro din veniturile pe 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
profit