UniCredit Consumer Financing împrumută 15 milioane euro de la BERD pentru finanțarea proiectelor de creștere a eficienței energetice în sectorul rezidențial

UniCredit Consumer Financing împrumută 15 milioane euro de la BERD pentru finanțarea proiectelor de creștere a eficienței energetice în sectorul rezidențial
scris 21 dec 2020

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) împrumută cu 15 milioane de euro UniCredit Consumer Financing IFN, divizie a grupului UniCredit Bank, pentru finanțarea proiectelor de eficientizare energetică în sectorul rezidențial.

Împrumutul va fi acordat în cadrul programului “Facilitatea de Finantare a Economiei Verzi”, care vizează susținerea investițiilor în eficiența energetică și energie regenerabilă.

BERD consideră că finanțarea va sprijini dezvoltarea economiei "vezi" în România prin facilitatea creditării pentru eficientizarea energetică în sectorul rezidențial. Creditele acordate de Unicredit Consumer Finance vor viza tehnologiile cu eficiență energetică ridicată de încalzire, apă și electricitate și componente ale clădirilor precum pereți, ferestre și acoperișuri.

Scăderi abrupte pe bursele europene din cauza restricțiilor anunțate după descoperirea noii tulpini a coronavirusului CITEȘTE ȘI Scăderi abrupte pe bursele europene din cauza restricțiilor anunțate după descoperirea noii tulpini a coronavirusului

În aprilie, BERD a împrumutat, în cadrul aceluiași program, cu 53 milioane de lei (11 de milioane de euro) UniCredit Bank și UniCredit Consumer Financing IFN. Totodată, în 2017, BERD a împrumutat, tot în acest program, cu 206 milioane de lei (45 de milioane de euro) UniCredit Bank și UniCredit Consumer Financing, pentru finanțarea investițiilor în eficientizarea energetică a imobilelor rezidențiale din România.

Primul beneficiar al programului “Facilitatea de Finantare a Economiei Verzi în România” a fost Banca Transilvania, care a primit, în luna mai 2017, un credit de 40 milioane de euro pentru finanțarea investițiilor rezidențiale “verzi”.
viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
berd
imprumut berd
geff
eficienta energetica