UniCredit lansează luni o majorare de capital de 13 miliarde de euro, cu un discount de 38%

UniCredit lansează luni o majorare de capital de 13 miliarde de euro, cu un discount de 38%
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2017

UniCredit va lansa luni o emisiune de drepturi de preemțiune în valoare de 13 miliarde de euro, cu un discount de 38%, pentru refacerea capitalului, aceasta urmând să fie cea mai mare vânzare de acțiuni din istoria Italiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Surse apropiate situaței au declarat luna trecută că UniCredit va oferi acțiuni cu un discount de 30%-40%, scrie News.ro.

UniCredit, singura bancă italiană de importanță sistemică la nivel global, vinde acțiuni noi pentru a compensa vânzarea de credite neperformante și alte pierderi și pentru consolidarea capitalului în vederea creșterii profitului și a dividendelor.

Cea mai mare bancă din Italia în funcție de active efectuează emisiunea la un preț de 8,09 euro pe acțiune, oferind 13 acțiuni noi pentru fiecare cinci deținute. Prețul implică un discount de 38% față de prețul din piață.

Oferta va debuta luni și se va încheia înainte de 10 martie.

Deutsche Bank a înregistrat o pierdere netă de 1,9 miliarde euro în T4, din cauza costurilor litigiilor CITEȘTE ȘI Deutsche Bank a înregistrat o pierdere netă de 1,9 miliarde euro în T4, din cauza costurilor litigiilor

UniCredit, condusă de bancherul francez  Jean-Pierre Mustier, a anunțat emisiunea de drepturi în decembrie, în cadrul unui plan care include reducerea numărului de angajați, vânzări de active și a unor credite neperformante de 17,7 miliarde de euro.

Banca a confirmat țintele incluse în planul strategic pentru perioada 2016-2019, inclusiv un raport Tier 1 între capital și activele ponderate în funcție de risc, care măsoară soliditatea financiară, de peste 12,5%, în 2019.

Pentru 2016, UniCredit estimează o pierdere netă de circa 11,8 miliarde de euro, din cauza costurilor excepționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit