UniCredit obține aprobarea BCE pentru a răscumpăra acțiuni de 3,34 miliarde de euro

UniCredit obține aprobarea BCE pentru a răscumpăra acțiuni de 3,34 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2023

UniCredit a anunțat că a obținut aprobarea autorității de supervizare pentru a răscumpăra acțiuni în valoare de până la 3,34 miliarde de euro (3,6 miliarde de dolari), ceea ce a stimulat prețul acțiunilor, într-o perioadă de incertitudini în sectorul bancar, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După anunț, acțiunile UniCredit au crescut cu 4% la Bursa de la Milano, scrie Agerpres.

Trei nume noi în board-ul Hidrolectrica: un secretar de stat, un avocat care a lucrat pentru Rompetrol și Patriciu și un om de afaceri inginer energetician fost creditor PSD CITEȘTE ȘI Trei nume noi în board-ul Hidrolectrica: un secretar de stat, un avocat care a lucrat pentru Rompetrol și Patriciu și un om de afaceri inginer energetician fost creditor PSD

Aprobarea reflectă informațiile furnizate BCE privind nivelul solid al capitalului și al lichidităților, precum și capacitatea de a genera nou capital, a informat UniCredit.

"Aceste puncte tari ne asigură că afacerea poate face scenariilor de stres de pe o poziție solidă", a precizat grupul bancar italian.

Sectorul bancar global este afectat de prăbușirea unor bănci regionale din Statele Unite și de salvarea Credit Suisse de către rivalul UBS, evenimente care i-au făcut pe investitori să analizeze cu atenție efectele asupra economiei de majorările rapide ale dobânzilor.

În 2022, banca italiană a raportat un profit peste estimări, de 6,5 miliarde de euro, a redus costurile totale 2% și a majorat cu 40% plățile către investitori.

De asemenea, UniCredit a majorat cu 22% nivelul mediu al bonusurilor pentru principalii 935 membri ai conducerii, unele dintre cele mai generoase recompense în rândul băncilor din Europa.

De la sosirea sa la UniCredit, în aprilie 2021, Orcel a evitat la limită o revoltă a acționarilor din cauza remunerației sale, care este dublă față de cea a predecesorului său. Dar, de la venirea sa, prețul acțiunilor UniCredit a fost mai mult decât dublu.

UniCredit SpA s-a angajat luna trecută să returneze investitorilor 5,25 miliarde de euro (5,69 miliarde de dolari) pe baza rezultatelor din 2022, după ce a raportat un profit trimestrial record.

Directorul general Andrea Orcel, care se concentrează pe majorarea dividendelor de când a preluat conducerea, în aprilie 2021, și-a exprimat încrederea că va obține aprobările necesare de la supervizorii de la BCE.

UniCredit a precizat că va realiza răscumpărarea de acțiuni în două tranșe, prima în valoare de 2,34 miliarde de euro, care va demara cât mai curând posibil, după ce va fi aprobată la adunarea acționarilor de vineri.A

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
bce