GRAFIC Indicele BET coboară cu 1% și atinge un punct de echilibru

GRAFIC Indicele BET coboară cu 1% și atinge un punct de echilibru

Sursa foto: PhotoPawel | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 mai 2022

Într-un declin antrenat de cele mai vizibile acțiuni, bursa românească a consemnat cea de-a 4-a sesiune consecutivă de deprecieri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La New York Stock Exchange, tendința de vânzare s-a reluat și acesta este contextul în care și la Bursa de Valori București ședința a fost una negativă. Semnul de slăbiciune se vede însă, ca și în săptămânile precedente, mai degrabă la nivelul lichidității. Rulajul pieței de acțiuni a fost de 32,32 milioane lei (6,53 milioane euro), inclusiv prin contribuția unui transfer de tip deal în valoare de 2,55 milioane lei cu titluri BRD Groupe Société Générale (BRD).

Contractul Romgaz cu ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră, tranzacția cea mai importantă din istoria companiei românești, va fi semnat mâine. Ciucă se duce la ceremonie CITEȘTE ȘI Contractul Romgaz cu ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră, tranzacția cea mai importantă din istoria companiei românești, va fi semnat mâine. Ciucă se duce la ceremonie

În piața reglementată, cele mai mari volume, în echivalent 10,38 milioane lei, s-au realizat pe titlurile Fondul Proprietatea (FP) care s-au corectat cu 0,73%, până la prețul de 2,0350 lei/acțiune. Acestea au fost urmate de titlurile Băncii Transilvania (TLV) care au suferit un recul de 1,69%, până la prețul de 2,3250 lei/acțiune, pe tranzacții de 5,98 milioane lei.

Sunt mișcări care au dat linia pieței, cu deprecieri generalizate la nivelul indicilor: -1,08% pentru indicele compozit BET-XT, -1,66% pentru indicele financiar BET-FI, care închis la nivelul de 49.800,38 puncte, -0,96% pentru indicele energetic BET-NG și -0,99% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.445.70 de puncte a ajuns în zona mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA55), un punct de echilibru care definește trendul, așa cum se vede pe graficul atașat.

GRAFIC Indicele BET coboară cu 1% și atinge un punct de echilibru

Au subperformat pieței 2 acțiuni cu lichiditate mai bună. Astfel, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au pierdut 2,52%, până la prețul de 42,60 lei/acțiune, pe a 3-a activitate a zilei, de 2,95 milioane lei, și titlurile Romgaz Mediaș (SNG) s-au retras cu 2,07%, până la prețul de 42,50 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,60 milioane lei. La același capitol energetic, titlurile OMV Petrom (SNP) au avansat cu 0,42%, până l aprețul de 0,4750 lei/acțiune, pe transferuri de 1,55 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica