Valoarea Bitcoin a scăzut cu 63% în 2022, pe fondul declinului accentuat al pieței criptomonedelor

Valoarea Bitcoin a scăzut cu 63% în 2022, pe fondul declinului accentuat al pieței criptomonedelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2022

Valoarea Bitcoin a scăzut cu 63% în 2022, iar pierderile înregistrate de cele mai cunoscute criptomonede variază între 55% în cazul dogecoin și 100% în cazul terra, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

A fost un an brutal pentru piața criptomonedelor. În cea mai recentă lovitură adusă spațiului cripto, Core Scientific, una dintre cele mai mari companii de minerit al criptomenedelor tranzacționate la bursă din SUA în principal Bitcoin, a depus cerere pentru faliment pe 21 decembrie, invocând scăderea prețurilor criptomonedelor și creșterea costurilor energiei, arată News.ro

ANAF a încasat peste 2,4 milioane de lei de la o persoană fizică, într-un dosar de spălare a banilor CITEȘTE ȘI ANAF a încasat peste 2,4 milioane de lei de la o persoană fizică, într-un dosar de spălare a banilor

Iar implozia FTX, o platformă de tranzacționare a criptomonedelor, aflată în faliment, care a fost evaluată cândva la 32 de miliarde de dolari, a spulberat încrederea investitorilor, pe măsură ce efectele de undă ale colapsului companiei continuă să se răspândească în toată industria de profil.

”Mulți americani încep să realizeze că criptomonedele sunt doar o manie speculativă și că industria este plină de escroci”, a declarat James Royal, reporter principal la Bankrate, pentru CNBC.

Aproximativ 60% dintre americani cred acum că investiția în monede digitale este extrem de riscantă - în creștere față de 45% în 2021, potrivit unui sondaj recent al CNBC Make It: Your Money, realizat în parteneriat cu Momentive.

Alți 26% consideră că este moderat riscantă. Doar 8% dintre americani au o viziune pozitivă asupra criptomonedei, în noiembrie 2022, conform sondajului economic CNBC All-America.

În general, piața cripto a pierdut puțin peste 2.000 de miliarde de dolari în 2022, iar monedele digitale populare, cum ar fi Bitcoin, au scăzut cu mult sub maximele din 2021.

Iată cât de mult s-a schimbat valoarea a șapte criptomonede populare în 2022 începând cu 22 decembrie, conform calculelor CNBC. Terra a scăzut cu 100%, Solana și AMP cu 93%, Cardano cu 80%, Ether cu 67%, Bitcoin cu 63% și Dogecoin cu 55%.

Este probabil că prețurile vor scădea și mai mult atunci când ”teaderii și companiile cripto încep să vadă că nu au un flux nesfârșit de mărci dispuse să susțină prețurile cripto”, potrivit Royan. De fapt, Royal avertizează împotriva investițiilor în cripto.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomoneda