VIDEO Șeful celei mai mari bănci americane: Bitcoin este o fraudă promovată exagerat, o piatră folosită ca animal de companie

VIDEO Șeful celei mai mari bănci americane: Bitcoin este o fraudă promovată exagerat, o piatră folosită ca animal de companie

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 mar 2023

Bitcoin este o “fraudă” promovată exagerat în cadrul unei scheme piramidale descentralizate, potrivit șefului celei mai mari bănci americane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Într-un interviu acordat la CNBC, miliardarul american Jamie Dimon, președintele și directorul general al JP Morgan Chase, și-a împărtășit opiniile legate de criptoactive și de bitcoin în special.

"Bitcoin în sine este o fraudă promovată exagerat, este o piatră [pe post de animal] de companie", a declarat Dimon, citat de MarketWatch.

Fondator rus al unei platforme de criptomonede, arestat noaptea în Miami. \ CITEȘTE ȘI Fondator rus al unei platforme de criptomonede, arestat noaptea în Miami. "Astăzi dăm o lovitură ecosistemului criptomonedelor."

Întrebat cum comentează investițiile unor fonduri precum BlackRock în insfrastructura cripto, Dimon a precizat că tehnologia blockchain, pe care se bazează bitcoin și majoritatea monedelor virtuale, “este diferită” și poate fi utilă.

"Blockchain este un sistem de registre tehnologice, pe care îl folosim pentru a muta informații... îl folosim pentru a muta bani. Deci, acesta este un registru de evidență, despre care credem că va putea fi implementat", a spus Dimon.

“Deși, dacă vă amintiți, vorbim despre acest lucru de 12 ani”, a adăugat șeful JPMorgan.

Ce salariu trebuie să ai ca să poți lua un credit pentru „Noua casă” CITEȘTE ȘI Ce salariu trebuie să ai ca să poți lua un credit pentru „Noua casă”

Dimon a precizat că nu a fost surprins de prăbușirea bursei de criptomonede FTX în noiembrie.

"Am numit (criptoactivele – n.r.) o schemă ponzi descentralizată. Agitația din jurul acestui lucru a fost extraordinară", a mai spus Dimon. "Criptomonedele în sine nu fac nimic".

Nu este prima dată când Dimon a criticat criptomonedele și bitcoin. În urmă cu câțiva ani, Dimon s-a referit la bitcoin ca fiind o fraudă și a comparat ascensiunea rapidă a monedei virtuale cu criza lalelelor din Olanda, mergând până la a spune că ar concedia traderii JPMorgan care ar începe să tranzacționeze bitcoin.

Dimon și-a retractat ulterior comentariile, însă în 2021 și-a reiterat convingerea că bitcoin nu are nicio valoare

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
jamie dimon
jpmorgan chase
bitcoin frauda