Șeful JP Morgan regretă că a numit bitcoin o ”fraudă”

Șeful JP Morgan regretă că a numit bitcoin o ”fraudă”
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2018

”Regret că am făcut acele comentarii. Tehnologia blockchain este reală. Poți avea criptoyeni și dolari și lucruri de genul acesta”, a spus Jamie Dimon.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful JP Morgan a spus în luna septembrie că bitcoin este ”mai rea decât bulbii de lalele” (referire la criza lalelelor din Olanda, primul caz de spargere a unei bule speculative, produs în secolul XVII n.r.) și a avertizat că va concedia orice trader care cumpără sau vinde moneda, pentru ”prostie”.

Dimon, în vârstă de 61 de ani, a spus marți că încă nu este foarte interesat de subiect, el considerând că intervenția guvernului ar putea la un moment dat să împiedice creșterea și acceptarea bitcoin.

”Bitcoin a fost întotdeauna pentru mine ce ar putea simți guvernele pentru această monedă pe măsură ce devine tot mai mare. Am o opinie diferită față de alți oameni. Nu sunt interesat prea mult de acest subiect”, a spus el.

Banca Mondială a îmbunătățit estimările privind evoluția economică a României pe 2018 și 2019 CITEȘTE ȘI Banca Mondială a îmbunătățit estimările privind evoluția economică a României pe 2018 și 2019

Valoarea monedelor digitale a crescut puternic în ultimul an și toată lumea, de la autorități de reglementare la directori de bănci, a luat în considerare acest lucru. Prețul  bitcoin, cea mai răspândită dintre monedele virtuale, a crescut de peste trei ori, la 14.297 de dolari pe unitate, de când Dimon a făcut comentariile respective, în septembrie.

Dimon a reiterat în interviu că crede în tehnologia blockchain, folosită pentru verificarea și înregistrarea tranzacțiilor și care stă la baza monedelor virtuale.

Experții au afirmat că tehnologia blockchain poate reconfigura sistemul financiar global, iar JP Morgan testează potențialul de utilizare a acesteia.

viewscnt
Afla mai multe despre
jp morgan
jamie dimon
bitcoin