Vienna Insurance Group a înregistrat un avans de 5,8% al veniturilor din primele subscrise în primul semestru

Vienna Insurance Group a înregistrat un avans de 5,8% al veniturilor din primele subscrise în primul semestru
scris 27 aug 2019

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), din care fac parte și Asirom și Omniasig, a anunțat, marți, a înregistrat un avans de 5,8% a veniturilor din primele subscrise în primul semestru, până la 5,45 miliarde de euro.

”VIG a raportat o creștere anuală semnificativă a veniturilor din prime, de aproximativ 300 de milioane de euro sau 5,8%, până la 5.447 milioane de euro. Toate segmentele au înregistrat creșteri, inclusiv businessul de asigurări de viață cu primă unică, în scădere de câțiva ani”, se arată în comunicat.

Motoarele de creștere au fost segmentul asigurărilor generale, polițele auto extinse și asigurările de sănătate, potrivit companiei.

“Datorită avansului semnificativ înregistrat de doi indicatori cheie, primele și profitul, înainte și după impozitare, putem raporta rezultate categoric pozitive în prima jumătate a anului. În pofida creșterii cheltuielilor cu daunele, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile, rata combinată a rămas stabilă. Eficientizarea modelului de business în ceea ce privește daunele și costurile rămâne prioritară și suntem în grafic pentru a ne atinge ținta de 95% asumată pentru 2020. De asemenea, suntem foarte încrezători că ne vom atinge obiectivele pentru 2019”, a spus Elisabeth Stadler, CEO Vienna Insurance Group, scrie News.ro.

A început ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în Capitală. Zonele vizate CITEȘTE ȘI A început ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în Capitală. Zonele vizate

Ea a subliniat că grupul și-a stabilit ca obiective un volum de prime subscrise de 9,9 miliarde de euro și un profit înainte de impozitare între 500 și 520 milioane de euro, iar contextul economic favorabil din regiunea Europei Centrale și de Est susține aceste obiective.

”În iulie 2019, Institutul pentru Studii Economice Internaționale din Viena a anunțat că încetinirea creșterii economice în Europa Centrală, de Est și Sud-Est a fost considerabil mai puțin pronunțată decât se anticipa. Prognozele pentru majoritatea țărilor au fost revizuite în sens pozitiv”, a comentat Elisabeth Stadler.

Bulgaria, Polonia și Țările Baltice în mod special au înregistrat îmbunătățiri încurajatoare în ceea ce privește creșterea primelor. Volumul primelor la nivelul piețelor ECE, ajustat pentru a reflecta consolidarea pentru prima dată a companiilor din Polonia, Țările Baltice și Bosnia și Herțegovina, a crescut în mod organic cu o rată robustă de 4,1%.

”Rezultatul financiar (incluzând rezultatele companiilor consolidate prin punere în echivalență) aferent primului semestru din 2019 a fost de 423,2 milioane de euro, în scădere cu 17% față de aceeași perioadă a anului trecut, în principal din cauza unor efecte nerecurente în S1 2018 rezultate din câștiguri mai mari. Profitul consolidat înainte de impozitare a însumat 257,1 milioane de euro – o creștere anuală substanțială de 10,5%”, se arată în comunicat.

Totodată, rezultatul înainte de impozitare din prima jumătate a anului 2018 a fost afectat de o reducere a fondului comercial aferent pieței din România. Piețele din Austria, Bulgaria, Țările Baltice și segmentul Alte piețe din ECE au înregistrat câștiguri solide, potrivit companiei. Strategia VIG de a înregistra o creștere profitabilă se refectă și în rezultatul după impozitare și plata intereselor minoritare, care s-a îmbunătățit cu 10,5%, la 151 milioane de euro în primul semestru din 2019.

”Rata combinată la nivelul Grupului s-a situat la 96,4%, aproape de nivelul de 96,3% din aceeași perioadă a anului trecut, în pofida impactului negativ al cheltuielilor mai mari cu daunele ca urmare a pagubelor produse de căderile masive de zăpadă și de furtuna Eberhard. O dinamică puternic pozitivă a ratei combinate a fost înregistrată în Țările Baltice (redusă cu 3,8 puncte procentuale), Bulgaria (redusă cu 3,5 puncte procentuale) și segmentul Alte piețe, inclusiv Germania (redusă cu 6,8 puncte procentuale)”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
vienna insurance group
asirom
omniasig