Wall Street a închis pe roșu, după publicarea minutei de la ședinței Fed

Wall Street a închis pe roșu, după publicarea minutei de la ședinței Fed
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 iul 2023
Principalii indici de pe Wall Street au închis în scădere prima ședință de după Ziua Independenței, în urma unor date economice nu foarte optimiste din SUA și China și publicării minutei de la ultima ședință a Rezervei Federale.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Minuta a arătat oficialii Fed au fost de acord să mențină ratele dobânzilor la un nivel stabil la ședința din iunie, ca o modalitate de a câștiga timp și de a evalua dacă vor fi necesare noi majorări ale ratelor. Investitorii șe asptaptă, în mare măsură, ca banca centrală să majoreze ratele la următoarea ședință de la sfârșitul acestei luni. Potrivit minutei, oficialii pregătesc noi majorări, dar într-un ritm mai lent față de creșterile rapidecare au caracterizat politica monetară de la începutul anului 2022.
Germania: comenzile industriale au crescut cu 6,4% în mai CITEȘTE ȘI Germania: comenzile industriale au crescut cu 6,4% în mai

Comenzile noi pentru bunurile fabricate în SUA au crescut mai puțin decât era anticipat în luna mai, potrivit datelor guvernamentale, ceea ce a alimentat temerile privind o încetinire economică. Între timp, activitatea în domeniul serviciilor din China a crescut în iunie în cel mai lent ritm din ultimele cinci luni, potrivit unui sondaj din sectorul privat.

Indicele S&P 500 a închis cu un declin de 0,2%. Indicele Nasdaq Composite, bazat pe sectorul tehnologic, a pierdut 0,18%.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse
fed