Winklevoss, miliardar în dolari în urma investițiilor în bitcoin, spune că moneda virtuală va ajunge un activ cu o valoare de piață de mii de miliarde de dolari, comparabil cu aurul

Winklevoss, miliardar în dolari în urma investițiilor în bitcoin, spune că moneda virtuală va ajunge un activ cu o valoare de piață de mii de miliarde de dolari, comparabil cu aurul
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 dec 2017

Cameron Winklevoss, unul dintre cei doi frați deveniți faimoși pentru procesul cu Mark Zuckerberg, pe care l-au acuzat că le-ar fi furat ideea care stă în spatele rețelei sociale Facebook, susține că valoarea totală a monedelor bitcoin de pe piață va ajunge la mii de miliarde de dolari în câțiva ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
În prezent, valoarea totală a monedelor bitcoin este de circa 250 de miliarde de dolari.

Frații Winklevoss sunt din nou în centrul atenției după ce au devenit primii miliardari în dolari din investiții în bitcoin. În urma procesului cu fondatorul Facebook, cei doi au câștigat 65 de milioane de dolari din care 11 milioane de dolari i-au investit în bitcoin. De atunci, valoare bitcoin a crescut spectaculos, atingând, vineri, valori de peste 17.000 de dolari pe unitate. Astfel, valoarea criptomonedelor deținute de frații Winklevoss valorează acum peste 1 miliard de dolari.

Cei doi încearcă, încă din 2013, să lanseze crearea unui fond de investiții pentru bitcoin tranzacționat pe piața reglementată.

Într-un interviu acordat CNBC, Cameron Winklevoss afirmă că bitcoin este un mijloc de stocare a valorii mai bun decât aurul din multe puncte de vedere, cum ar divizibilitatea, portabilitatea și oferta existentă.

"Întotdeauna am considerat că bitcoin este aur în varianta 2.0 - înlocuiește aurul. Aurul este rar, oferta bitcoin este una fixă; bitcoin poate fi transferat mai ușor și este mult mai divizibil. Pe termen lung, este un activ de mii de miliarde de dolari - nu știu cât îi va lua să ajungă acolo", afirmă Cameron Winklevoss.

Potrivit lui Winklevoss, alte monede sau criptomonede nu sunt competitori ai bitcoin, cea mai cunoscută monedă virtuală concurând, mai degrabă, cu activele de refugiu (safe haven).

"Bitcoin nu concurează cu alte monede. Concurează cu aurul. Bitcoin este cea mai veche criptomonedă, are avantajul pionierului și beneficiază de o lichiditate enormă", mai spune Winklevoss.

Multe voci au contestat moneda bitcoin și au avertizat în legătură cu riscurile pe care investitorii în cea mai populară criptomonedă și le asumă. Bitcoin este un activ, nu o monedă; bula se va sparge și va fi mai rău ca la criza lalelelor; ar trebui interzis prin lege – sunt doar câteva dintre zecile de atenționări din partea unor reputați economiști și bancheri. 

Totuși, investitorii nu par influențați de avertizările repetate cu privire la riscurile la care se expun, pe fondul volatilității monedei digitale.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
aur
winklevoss
zuckerberg