Wirecard urcă estimarea de profit după preluarea procesatorilor de plăți Provus Group și Moip Pagamentos

Wirecard urcă estimarea de profit după preluarea procesatorilor de plăți Provus Group și Moip Pagamentos
scris 30 mar 2016

Furnizorul german de servicii pentru plăți electronice Wirecard și-a revizuit în creștere estimările privind profitul operațional din acest an, de la  280 milioane de euro la 300 milioane de euro, după preluarea procesatorului de plăți român Provus Group și a companiei braziliene Moip Pagamentos.

"Consiliul de Administrație al Wirecard a revizuit în urcare proiecțiile privind rezultatul EBITDA (profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare) din anul fiscal 2016, de la 280 milioane de euro la 300 milioane de euro, cu un interval indicativ de 290-310 milioane de euro", a anunțat compania, miercuri, într-o notă pentru investitori.

Ajustarea estimărilor de profit vine pe fondul consolidării la nivelul grupului a celor două noi subsidiare din România și Brazilia, care au fost preluate în prima parte a anului, potrivit companiei. Totodată, Wirecard anticipează că divizia din India va avea o contribuție mai mare la profitul grupului decât cea estimată inițial.

Circa 20% dintre români utilizează cardul pentru plata cumpărăturilor cu valori mai mici de 10 lei CITEȘTE ȘI Circa 20% dintre români utilizează cardul pentru plata cumpărăturilor cu valori mai mici de 10 lei

Pentru anul trecut, Wirecard se așteaptă la un profit operațional de 223-232 milioane de euro, în creștere de la 173 milioane de euro în anul anterior.

La începutul lunii martie, Wirecard a preluat de la fondul de investiții polonez Innova Capital întregul pachet de acțiuni al Provus Group, care include diviziile Provus Services Provider, Romcard și Supercard Solutions & Services, pentru care a plătit 32 milioane de euro. În februarie, compania germană a achiziționat procesatorul de plăți brazilian Moip Pagamentos de la fondul de investiții Ideiasnet, în schimbul a 23,5 milioane euro în numerar.

Înființat în 2001, Provus activează pe piața financiară din România în domeniul procesării tranzacțiilor cu carduri, al personalizării cardurilor, precum și al serviciilor legate de sectorul de retail. Grupul are 114 angajați, iar portofoliul de clienți include, printre altele, lanțul de farmacii Sensiblu, MOL România, lanțurile de supermarketuri Cora, Profi, Metro Cash&Carry România, dar și filialele locale ale băncilor OTP, Unicredit și Societe Generale.

Wirecard estimează că Provus va obține un profit operațional de 4 milioane euro în acest an, în timp ce costurile legate de integrarea activităților Provus în cadrul grupului german sunt preconizate la aproximativ 500.000 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
wirecard
provus group
procesator plati
profit
estimare