MasterCard va introduce Android Pay în Marea Britanie

MasterCard va introduce Android Pay în Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2016

MasterCard va introduce Android Pay în Marea Britanie, prin Platforma MasterCard Digital Enablement Service (MDES) care va permite utilizarea dispozitivelor Android compatibile cu Android Pay pentru plăti sigure și eficiente, au anunțat, vineri, reprezentanți ai procesatorului de plăți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

'Milioanele de posesori de carduri MasterCard și utilizatori de dispozitive Android din Marea Britanie vor avea, în curând, o nouă modalitate sigură și eficientă pentru efectuarea cumpărăturilor și a plăților prin intermediul dispozitivelor mobile, în contextul în care Google a anunțat că va lansa Android Pay pe piață britanică', potrivit unui comunicat MasterCard.

HSBC, Lloyds, MBNA și M&S Bank vor fi primele bănci care vor oferi serviciul Android Pay în Marea Britanie, pe fondul succesului înregistrat de Android Pay la lansarea din Statele Unite ale Americii, în septembrie 2015.

Android Pay le permite deținătorilor de carduri de credit, debit, preplătite și de business să utilizeze smartphone-urile Android compatibile pentru plăti zilnice, atât în magazine, precum și online și în aplicațiile Android.

După descărcarea aplicației și înregistrarea unui cont de utilizator, posesorii de carduri MasterCard pot efectua plăti prin Android Pay într-un mod simplu, sigur și eficient.

Apple Pay ar putea fi extins anul acesta pentru plățile la comercianții online CITEȘTE ȘI Apple Pay ar putea fi extins anul acesta pentru plățile la comercianții online

Pentru a plăti, consumatorii trebuie să își deblocheze telefonul și să îl apropie de un terminal de plata, în cadrul tuturor locațiilor din rețeaua de acceptare de plăti MasterCard contactless.

MasterCard a pus bazele securității tranzacțiilor digitale, astfel încât consumatorii își pot utiliza cardurile când, unde și cum doresc.

Dezvoltatorii pot implementa cu ușurință Android Pay pentru plăti în-app pe paginile comercianților, prin intermediul platformei Simplifică Comerțul, și a Portalului de Plăti MasterCard.

În Marea Britanie și pe alte piețe internaționale, Google s-a parteneriat cu aceste platforme MasterCard, pentru a simplifică procesul de integrare a soluțiilor de plata în-app de la utilizatori Android, pentru comercianți de toate tipurile.

'Punctul forte al tehnologiei noastre este acela că le oferă consumatorilor atât securitate, cât și simplitate. Posesorii de carduri MasterCard pot utiliza cu încredere plățile digitale MasterCard pentru cumpărăturile zilnice', arată Mark Barnett, Președinte MasterCard Marea Britanie și Irlanda.

Instituțiile emitente MasterCard care participa în programul MasterCard Digital Enablement Express pot beneficia rapid și simplu de serviciul Android Pay, o dată cu extinderea să către noi piețe.

'Suntem încântați să aducem simplitatea și securitatea plăților mobile Android Pay consumatorilor MasterCard. Curând, aceștia vor putea să își utilizeze dispozitivul Android pentru a plăti la sutele de mii de terminale contactless din Marea Britanie', a afirmat Pali Bhat, Senior Director, Product Management, Google.

Plățile MasterCard contactless sunt acceptate în 74 țări și în peste patru milioane de locații ale comercianților, la nivel global.

MasterCard (NYSE: MA) este o companie de tehnologie în industria globală de plăti, care operează cea mai rapidă rețea de procesare a plăților din lume.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
mastercard
android pay