Finanțare de 25 milioane dolari pentru Hackajob, ”Tinder-ul” joburilor din IT co-fondat de un român la Londra

Finanțare de 25 milioane dolari pentru Hackajob, ”Tinder-ul” joburilor din IT co-fondat de un român la Londra
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2023

Un startup care folosește inteligența artificială pentru a potrivi candidații cu angajatorii, co-fondat la Londra de un tânăr antreprenor din Bârlad, a primit o finanțare de 25 de milioane de dolari într-o rundă de investiții Serie B.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Hackajob, cu birouri la Iași, New York și Londra, este un startup fondat în 2014 de românul Răzvan Creangă și colegul său de facultate Mark Chaffey.

Pluria atrage o investiție de 2 milioane de dolari de la Eleven Ventures CITEȘTE ȘI Pluria atrage o investiție de 2 milioane de dolari de la Eleven Ventures

Runda de finanțare anunțată miercuri de startup a fost condusă de firma americană Volition Capital, dar au participat și Axa Venture Partners, Foresight și Future Fund, conform TechCrunch.

Potrivit datelor de pe Crunchbase, cu finanțarea de 25 milioane dolari, Hackajob ajunge la o investiție totală de 33 milioane dolari, arată StartUp Cafe.

„Această rundă de finanțare ne permite să reimaginăm în mod fundamental cum arată procesul de angajare în domeniul tehnologiei, în următorul deceniu, atât pentru candidați, cât și pentru firme”, a spus Mark Chaffey, co-fondator și CEO Hackajob.

FOTO Akcenta numește un Country Manager pentru România CITEȘTE ȘI FOTO Akcenta numește un Country Manager pentru România

Startup-ul va utiliza capitalul atras și pentru a se dezvolta pe piața din SUA.

Într-un interviu acordat StartupCafe.ro în 2018, când startup-ul a obținut o finanțare de 6,7 milioane dolari, Răzvan Creangă spunea că a „început Hackajob pentru a rezolva o mare problemă - și anume - faptul că oamenii tehnici nu sunt înțeleși foarte bine de oamenii non-tehnici. Și asta se vede în procesele de recrutare”.

„În 2015 am avut de luat decizia de a face o echipă de produs, fie în Londra, fie în România. De ce (am ales) România? Practic noi avem un nucleu de oameni în biroul din Iași, oameni cu care mai lucrasem în trecut. Inițial am pornit cu o investiție de la un business angel din România - Dragoș Nicolaescu. Pe Dragoș îl știam dinainte de Hackajob, pentru că investise și într-o altă afacere a mea. La Hackajob am avut 10.000 de lire sterline, după am mai luat încă vreo 5.000 și după am mai luat încă vreo 15.000. Dar inițial, inițial, am început doar cu 10.000” - explica Răzvan, co-fondator Hackajob.

Startup-ul hackajob a fost acceptat în 2015 în programul de accelerare Techstars din Londra, iar printre primii investitori în companie s-a numărat Ahmed Medhat, managerul care a înființat biroul de data science al Facebook din Londra.

Compania a mai atras investiții din partea lui Alistair Williams, fost CFO al BG Group, GSK și Diageo. De asemenea, unul dintre primii investitori în companie a fost Dragoș Nicolaescu, business angel în România.

Startup-ul cu origini românești a fost finanțat anterior și de London Co-Investment Fund, fond de investiții al Primăriei din Londra.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackajob
joburi