Finanțare mamut, de peste 4 miliarde EUR, pentru un startup european de tehnologii verzi

Finanțare mamut, de peste 4 miliarde EUR, pentru un startup european de tehnologii verzi
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 ian 2024

Un startup european de tehnologii verzi a obținut o finanțare de peste 4 miliarde EUR pentru a construi o fabrică de oțel verde în Suedia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Startup-ul suedez H2 Green Steel, fondat în 2020, a obținut o finanțare de 4,2 miliarde EUR sub formă de împrumut. De asemenea, startup-ul a primit și un grant de 250 milioane EUR de la Fondul pentru Inovare al UE, arată StartUp Cafe.

ENGIE achiziționează un parc eolian de 80 MWp în județul Constanța CITEȘTE ȘI ENGIE achiziționează un parc eolian de 80 MWp în județul Constanța

În total, compania și-a asigurat până acum aproape 6,5 miliarde EUR, finanțare pentru fabrica de oțel verde care va fi construită în nordul Suediei, conform unui comunicat al H2 Green Steel. 

„Nimeni nu a examinat proiectul nostru mai atent decât cei care susțin finanțarea noastră. Această angajare masivă din partea creditorilor noștri, investitorilor și Fondului de Inovare reprezintă o recunoaștere reală a calității companiei noastre. Este, de asemenea, o victorie semnificativă pentru climă, deoarece sperăm că modelul nostru va inspira finanțarea altor inițiative de decarbonizare în industriile greu de abordat”, spune Henrik Henriksson, CEO al H2 Green Steel.

În septembrie 2023, startup-ul a obținut o finanțare de 1,5 miliarde EUR. Înainte de asta, în mai 2021, compania a încheiat o finanțare Seria A de 86 milioane EUR, iar în octombrie 2022 a ridicat o investiție de 260 milioane EUR.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
finanțare
bani
h2 green steel.