FlowX.AI - Cea mai mare investiție de serie A obținută de un startup românesc, peste runda UiPath

FlowX.AI - Cea mai mare investiție de serie A obținută de un startup românesc, peste runda UiPath

Ioan Iacob

Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2023

Startup-ul IT românesc FlowX.AI a obținut o finanțare de capital de risc de 35 de milioane de dolari, într-o rundă de investiții susținută de mari fonduri de investiții din străinătate, dar și de finanțatori din România, relatează publicația britanică Sifted.eu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Soluțiile pentru finanțarea afacerilor locale într-un context macroeconomic și social complex, tipurile de finanțări care pot susține dezvoltarea mediului antreprenorial local, oportunitățile antreprenoriale vor fi prezentate la Conferința EU FUNDS Profit.ro FirstBank și Visa - Finanțăm digitalizarea României - Ediția a II-a.

Conferința, programată pentru 30 mai, va fi organizată, și cu sprijinul Visa, la Brașov, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Detalii AICI

Investiția este condusă de fondul londonez Dawn Capital, cu participarea fondurilor maghiare Day One Capital și PortfoLion și a platformei românești de multifinanțare online SeedBlink.

Modificări de substanță la legislația creditării. PFA, pe lista dezvoltatorilor imobiliari. Reguli noi pentru cesiunea de creanțe, comisioane fixate și diminuarea soldului CITEȘTE ȘI Modificări de substanță la legislația creditării. PFA, pe lista dezvoltatorilor imobiliari. Reguli noi pentru cesiunea de creanțe, comisioane fixate și diminuarea soldului

Aceasta este considerată „cea mai mare investiție de serie A” obținută de un startup românesc vreodată, potrivit calculelor Sifted.eu. Astfel, finanțarea luată de FlowX.AI depășește runda de serie A a primului unicron românesc, UiPath, de 28,5 milioane de dolari, arată StartUp  Cafe.

FLOWX.AI a obținut la finalul anului 2021 o rundă de finanțare Seed de 8,5 milioane de dolari. Runda, una dintre cele mai mari de acest tip din acest an în Europa, a fost condusă de PortfoLion. Alți investitori instituționali au fost Day One Capital și SeedBlink.

La începutul anului trecut, firma a deschis un birou la Paris.

Fondat în anul 2020, de antreprenorii IT Ioan Iacob, Șerban Chiricescu și Radu Căutiș, FlowX.AI obținuse până acum investiții de 8,5 milioane de dolari.

Anterior înființării FLOWX.AI, Ioan, Șerban și Radu au lucrat împreună în compania de consultanță Qualitance. În cadrul acesteia, fondatorii au dezvoltat produsul care urma să devină FLOWX.AI și l-au implementat în companii globale. Radu Cautis, responsabil cu zona de strategie a companiei, are, de asemenea, un fond de investiții în Silicon Valley.

viewscnt
Afla mai multe despre
flowx.ai
startup