Ford reconfirmă că va demara la toamnă producția modelului EcoSport la fabrica de la Craiova

Ford reconfirmă că va demara la toamnă producția modelului EcoSport la fabrica de la Craiova
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2017

Fabrica Ford din Craiova trece printr-un proces de transformare necesar pregătirii uzinei pentru lansarea noului model EcoSport, moment programat pentru toamna acestui an, iar reprezentanții companiei americane au subliniat angajamentul ferm pe care Ford îl are față de România în timpul unei întâlniri cu ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, potrivit unui comunicat publicat vineri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții Ford au anunțat recent că un număr de 190 de roboți noi sunt în curs de instalare în fabrica de la Craiova, compania pregătindu-se de producția noului model EcoSport.

Schimbările au început încă din perioada de iarnă, fiind vizate secțiile "Montaj General” și "Caroserii”.

Alexandru Petrescu a avut vineri o întâlnire cu delegația companiei Ford, condusă de Andrew McCall, vicepreședinte în cadrul Ford Europa pe relații guvernamentale.

Mecaplast investește 10 milioane euro pentru o fabrică între Pitești și Mioveni, de unde să livreze componente auto pentru noul Duster CITEȘTE ȘI Mecaplast investește 10 milioane euro pentru o fabrică între Pitești și Mioveni, de unde să livreze componente auto pentru noul Duster

Cele două părți au discutat despre modul în care politicile economice promovate de Guvern pot influența pozitiv investițiile companiei în România.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții companiei americane au subliniat angajamentul ferm pe care Ford îl are față de România, în contextul în care investiția de la Craiova a depășit deja un miliard de euro.

”Fabrica Ford din Craiova trece momentan printr-un proces de transformare necesar pregătirii uzinei pentru lansarea noului model EcoSport, moment programat pentru toamna acestui an”, se arată în comunicat.

Ministrul a asigurat compania americană de suportul instituțional în vederea creșterii investiției, în condițiile în care aceasta susține comunitățile locale dependente economic.

Și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, s-a întâlnit, vineri, cu o delegație a companiei Ford România, pentru a discuta despre o posibilitate a creșterii numărului locurilor de muncă la fabrica Ford din Craiova.

Potrivit reprezentanților Ministerului Muncii, numărul locurilor de muncă la fabrica Ford din Craiova ar putea crește, în condițiile în care angajatorii ar putea primi de la stat, prin finanțare europeană, valoarea în lei a 250 de euro pentru fiecare persoană angajată în ucenicie și echivalentul în lei a 300 de euro pentru fiecare stagiar, cu condiția eliberării certificatelor de ucenic și stagiar.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
masini
auto