FORT, noua companie de cybersecurity a Bittnet Group, are în plan listarea la bursă

FORT, noua companie de cybersecurity a Bittnet Group, are în plan listarea la bursă

Vladimir Ghiță, CEO FORT

Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2022

Operațiunile Global Resolution Experts (GRX) vor fi unificate cu cele ale ISEC Associates (ISEC), companii din domeniul securității cibernetice parte a grupului Bittnet, și vor activa sub numele FORT, în urma unui proces de rebranding. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Noua entitate are în plan listarea pe piața AeRO a Bursei de Valori București. 

Bitdefender devine unicorn în lei. Compania pregătește listarea acțiunilor în SUA CITEȘTE ȘI Bitdefender devine unicorn în lei. Compania pregătește listarea acțiunilor în SUA

„Momentul consolidării poziției noastre este unul deosebit de favorabil. Conform raportului McKinsey (2022), piața globală este estimată să crească la 101,5 miliarde de dolari până în 2025, pe fondul intensificării numărului de atacuri cibernetice de la an la an”, a declarat Vladimir Ghiță, CEO FORT.

În decembrie 2021, Grupul Bittnet Systems, integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, controlat de frații Logofătu, au cumpărat participația majoritară, de 74%, în cadrul Global Resolution Experts (GRX), companie specializată în furnizarea de consultanță în domeniul securității informaționale.

Ca urmare a semnării tranzacției, Bittnet Group deține 74% din GRX, în timp ce restul acțiunilor sunt deținute de către fondatorii companiei.

GRX a fost fondată în anul 2015 de Cristian Săndescu și Mihnea Călin. 

În vara lui 2021, Grupul Bittnet Systems a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al ITPrepared, consultant în implementarea de tehnologii digitale și disruptive, pentru 2,8 milioane de lei.

MedLife semnează o nouă tranzacție CITEȘTE ȘI MedLife semnează o nouă tranzacție

Aceasta a fost prima tranzacție a Bittnet în domeniul managed services. Managed services reprezintă externalizarea responsabilității pentru menținerea și anticiparea necesității unei game de procese și funcții care au ca scop îmbunătățirea operațiunilor și reducerea cheltuielilor în cadrul unei companii.

Anterior a fost anunțat că Grupul Bittnet Systems pregătește noi achiziții - respectiv că vrea să preia 61% în dezvoltatorul de software Nenos Software și 60% în Nonlinear, 70% în compania de securitate cibernetică ISEC Associates, precum și 100% din compania de training IT&C, Computer Learning Center.

Cele cinci investiții sunt în valoare totală de 16,9 milioane de lei.

Anterior, Bittnet Systems, a preluat și 20% din acțiunile unei companii de training în IT din Cehia, DataScript sro, de la Moore Academy. A fost a doua tranzacție transfrontalieră, după ce în martie a preluat 35% din acțiunile Servodata a.s., integrator de soluții IT&C din Cehia, membru în cadrul grupului Moore Cehia.

Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET. Începând cu 22 martie 2021, acțiunile BNET sunt incluse în doi indici globali: FTSE Global Micro-Cap și FTSE Total-Cap.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet
logofatu