FOTO Cel mai mare operator hotelier din Țările Baltice își pregătește intrarea în România

FOTO Cel mai mare operator hotelier din Țările Baltice își pregătește intrarea în România

Novotel Budapest Centrum Hotel

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 10 sep 2023

Mogotel Hotel Group, cu sediul în Letonia, cel mai mare operator hotelier din Țările Baltice, continuă să se extindă în afara regiunii, după ce a intrat recent pe piața maghiară. Grupul a recrutat deja un director de dezvoltare pentru România și Republica Moldova, cu ținta clară de a intra pe piața românească, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Grupul lucrează cu cei mai mari furnizori de francize în domeniu, precum Accor, Wyndham, Hilton, Marriott, IHG, Choice Hotels și Louvre Hotels Group.

EXCLUSIV Bitdefender va investi în startup-uri din zona securității cibernetice din Europa. O nouă firmă a fost înființată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Bitdefender va investi în startup-uri din zona securității cibernetice din Europa. O nouă firmă a fost înființată

În Ungaria, grupul se concentrează pe Budapesta, unde negociază preluarea a 4 proprietăți, conform Property Forum, dar dispune și de o finanțare de până la 10 milioane de euro pentru preluarea de noi hoteluri în Europa.

Grupul l-a recrutat, conform datelor analizate de Profit.ro, pe Robert Eșanu, care a lucrat anterior și ca Director și CEO în București la Apex Alliance, grup hotlier lituanian, pentru poziția de Director de dezvoltare în România și Republica Moldova, indicând interesul inclusiv pentru piața românească.

EXCLUSIV Planul fostului alpinist Blenche după ce a cumpărat retailerul Himalaya CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Planul fostului alpinist Blenche după ce a cumpărat retailerul Himalaya

De altfel, Eșanu a fost instalat odată cu un mesaj din partea grupului prin care este arătat că experiența acestuia în domeniu poate permite intrarea chiar din acest an pe piața din România.

FOTO Cel mai mare operator hotelier din Țările Baltice își pregătește intrarea în România

FOTO Cel mai mare operator hotelier din Țările Baltice își pregătește intrarea în România

Mogotel a fost fondat în 2002, când Hotel Forum, un mic hotel din Riga (Letonia), a devenit proprietatea companiei și apoi a fost vândut. Au intrat ulterior în portofoliu alte 6 hoteluri în Riga, care au fost dezvoltate și vândute profitabil.

FOTO Tranzacție - 5 to go preia o minirețea de vending snacks și intră, prin francizați, în spitale, birouri, gări, aeroporturi CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție - 5 to go preia o minirețea de vending snacks și intră, prin francizați, în spitale, birouri, gări, aeroporturi

Dar debutul companiei ca operator a fost în 2009, când a fost preluată conducerea Old Riga Palace Hotel, cu 100 de camere.

În urmă cu un an, Mogotel și grupul francez Accor au redeschis Novotel Budapest Centrum Hotel, cu 227 camere, marcând intrarea grupului leton în Budapesta.

Astăzi, compania gestionează 24 de hoteluri în Letonia, Estonia, Ucraina, Germania, Polonia, Ungaria, Slovenia, Slovacia și Bulgaria.

viewscnt
Afla mai multe despre
mogotel
hotel