FOTO Conacul "Dalles", reședință istorică din Dâmbovița, - la vânzare

FOTO Conacul "Dalles", reședință istorică din Dâmbovița, - la vânzare Galerie foto

Foto news.ro/artmark

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2022

Conacul "Dalles", reședință istorică din Dâmbovița, este scoasă la vânzare cu 229.000 de euro, preț valabil până la data de 31 august 2022, anunță Sotheby's International Realty.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

IMAGINI POT FI VĂZUTE ÎN MATERIAL ȘI ÎN GALERIA FOTO

În 2020, imobilul avea un preț de vânzare de 285.000 de euro, arată news.ro.

Ioan G. Dalles, negustor de origine greacă, a dobândit o avere impresionantă, în principal, datorită comerțului cu cereale. El ajunge astfel nu doar un om de afaceri de succes, dar și proprietarul unor imobile foarte valoroase din București, situate în cele mai profitabile vaduri comerciale.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

Din relațiile sale de afaceri cu Iane Anastasescu, de asemenea un important negustor al vremurilor, de origine macedoneană, se naște o frumoasă poveste de dragoste între Dalles și fiica acestuia, Elena, cu care se va căsători.

În 1862, Dalles cumpăra de la prințesa Cleopatra Trubetzkoy (Ghika) moșia de la Bucșani, pe care o va transforma în reședință permanentă a familiei. Boierul Dalles va fi unul extrem de iubit de oamenii locului, el implicandu-se activ și constant în viața comunității, ajutând oamenii în vremurile de nevoie, construind și modernizând satul: biserica, școlile, spitalul, moara, parcul Dalles și altele, fiind toate ridicate cu ajutorul său. Se spune ca la 1907, în timpul răscoalei, sătenii din Bucșani au sărit cu furci și coase nu împotriva moșierilor Dalles, ci ca să îi apere pe aceștia de cei nemultumiți din împrejurimi.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist financiar XTB România: Este posibil ca leul să piardă teren în raport cu dolarul american, dar are un atuu în acest context. Metalele prețioase devin mai scumpe pentru investitori CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist financiar XTB România: Este posibil ca leul să piardă teren în raport cu dolarul american, dar are un atuu în acest context. Metalele prețioase devin mai scumpe pentru investitori

Destinul familiei este însă unul mai degrabă tragic, Elena fiind cea care avea să trăiasca drama de a-și pierde pe rând copilul de doar 2 ani, apoi soțul, iar ulterior și pe ceilalți doi copii. Rămasă singură, Elena își scrie testamentul la data de 16 Mai 1918, lăsând o mare parte din avere Academiei Române pentru înființarea fundației Dalles, ce va deveni un important centru pentru cultură și artă cunoscut sub numele de Sala Dalles. Elena a murit și ea, trei ani mai târziu, în 1921, la vârsta de 72 de ani. Conacul de la Bucșani este peste drum de Parcul Dalles, o grădină amenajată după planuri franțuzești care făcea parte din marea moșie a familiei.

Fațada principală albă este marcată de decorațiunile viu colorate de sub șarpantă și de decorațiunile din lemn sculptat, care au fost restaurate. Balconul de lemn adăpostește dormitorul principal al casei.Interiorul este elegant, boieresc, cu mult lemn, elemente de fier forjat și piese de mobilier vechi.

Au fost restaurate elemente ale casei originale, cum ar fi scara monumentală de lemn, tâmplăria și feroneria ferestrelor, dar și ușa de la intrare. Terenul are aproximativ 1.100 mp, iar suprafața construită este de 287 mp și este împărțită astfel: la parter se află un living mare cu șemineu, bucătarie cu dining, baie, un birou și un dormitor; la etaj - un dormitor, baie și o altă cameră de zi, iar demisolul este folosit ca zonă tehnică și de depozitare.

viewscnt
Afla mai multe despre
conac
dalles