FOTO Envipco, unul dintre cei mai mari producători mondiali de RVM, a deschis o fabrică în România, după ce a lansat brandul Petrică. România - printre codașele Europei la reciclare

FOTO Envipco, unul dintre cei mai mari producători mondiali de RVM, a deschis o fabrică în România, după ce a lansat brandul Petrică. România - printre codașele Europei la reciclare
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 16 mai 2022

Compania Envipco, unul dintre cei mai importanți producători mondiali de RVM-uri (Reverse Vending Machines), a deschis prima sa fabrică în România, la Sebeș, pentru aparate de colectare selectivă a ambalajelor de băuturi, acestea urmând să fie instalate în mai multe zone din țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Profit.ro a anunțat anul trecut că cel mai mare producător mondial de automate pentru colectarea de PET-uri, doze și sticle, compania norvegiană TOMRA, a intrat pe piața românească, pregătindu-se pentru lansarea sistemului de garanție - returnare.

Acum vine și compania Envipco, cu o investiție totală în construcția fabricii care depășește 2 milioane de euro, pentru o suprafață de producție de 2.870 metri pătrați și spațiu de birouri de 520 metri pătrați.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

Unitatea va deservi vânzările Envipco în toată Europa, cu o capacitate de producție, programată pentru acest an, de peste 6.000 RVM-uri și peste 15.000 de unități pentru 2023.

Fabrica are în prezent 20 de angajați, iar numărul acestora va fi dublat până la sfârșitul anului.

Obiectivele sunt ca, în primul an de implementare, să asigure o rată de recuperare a ambalajelor de 65% pentru sticlă, plastic și metal, iar în al treilea an de implementare, să ajungă la 85-95%.

Pe piață de peste 40 de ani și având astăzi sediul central în Amsterdam, compania operează peste 7.100 de dispozitive în Statele Unite, Australia, Franța, Suedia și Grecia.

Anterior a fost implicată într-o investiție în comuna Ciugud. Pe piața locală a lansat brandul Petrică, pentru aparate de reciclare.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări

FOTO Envipco, unul dintre cei mai mari producători mondiali de RVM, a deschis o fabrică în România, după ce a lansat brandul Petrică. România - printre codașele Europei la reciclare

Proiectul vine și în contextul în care România este unul dintre statele europene cu cel mai mic grad de colectare a ambalajelor reciclabile.

Pentru a crește gradul de reciclare a ambalajelor, autoritățile și industria de profil vor să implementeze un mecanism prin care consumatorul final va plăti 50 de bani pentru fiecare ambalaj din plastic, aluminiu sau sticlă cu capacitatea de până la trei litri (cu excepția lactatelor) și își va recupera banii după ce va recicla deșeurile la automate speciale, în special în cazul retailului modern, sau în saci, atunci când volumele fac ineficiente aparatele - în cazul retailului traditional.

 Un astfel de mecanism este folosit în peste 40 de țări. România – una dintre codașele Europei în privința reciclării – încearcă astfel să se conformeze normelor UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
envipco
ambalaje