FOTO Încep lucrările de transformare a fostei fabrici Automatica din Floreasca în ansamblu rezidențial, cu spații de retail și birouri. Hala Ford deschisă de nepotul lui Carol Davila devine mall, cu modele Ford interbelice. În 2016 au fost proteste

FOTO Încep lucrările de transformare a fostei fabrici Automatica din Floreasca în ansamblu rezidențial, cu spații de retail și birouri. Hala Ford deschisă de nepotul lui Carol Davila devine mall, cu modele Ford interbelice. În 2016 au fost proteste
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 3 apr 2018

One United Properties, companie deținută de Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, doi dintre fondatorii casei de investiții Capital Partners, și grupul francez de retail Auchan, unul dintre principalii comercianți de alimente din lume, pregătesc începerea lucrărilor la ansamblul rezidențial, cu spații de retail și de birouri, anunțat de anul trecut că va fi dezvoltat pe terenul fostei fabrici Automatica din zona Floreasca, teren cumpărat tot atunci de cele două companii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ansamblul, denumit One Floreasca City, presupune trei componente integrate: fosta hală Ford va fi restaurată și modernizată, transformându-se într-un spațiu de retail operat de Auchan România, o clădire de birouri de clasă A - One Tower - și trei blocuri cu apartamente exclusiviste - One Mircea Eliade. Întreg proiectul va fi construit pe un teren de 2,8 hectare, din suprafața căruia 30% vor reprezenta spații verzi.

Dezvoltatorul a cedat municipalității o suprafață de teren de 1.000 de metri pătrați și susține că va aloca un buget de 1 milion de euro pentru investiții în infrastructură: Calea Floreasca va fi lărgită de la 4 la 6 benzi, cu câte o bandă suplimentară pentru fiecare sens de mers (pe sectorul cuprins între Str Glynka și Bvd. Mircea Eliade); o nouă soluție de trafic și semaforizare va fi implementată în intersecția bvd. Mircea Eliade / Calea Floreasca / Str. Ceaikovsky prin adăugarea de benzi specializate pentru virare la stânga și respeciv la dreapta; schimbarea echipamentelor de semaforizare cu unele noi, compatibile cu sistemul de management al traficului din municipiul București (BTMS); noi alveole pentru stațiile de autobuz; modernizarea sistemului de iluminat public pe Calea Floreasca pe segmentul dintre bvd. Mircea Eliade și str. Banu Antonache și modernizare intersecției dintre str. Glynka și Calea Floreasca. Totodată, investitorul și-a asumat costuri mai mari prin construirea exclusivă a parcărilor în subteran, un total de 1.200 de locuri de parcare urmând să deservească întreaga dezvoltare One Floreasca City.

Tranzacție pregătită: Fondul american Starwood, care a fost prezent la București prin proprietarul Sheraton, vrea să cumpere acțiuni la dezvoltatorii CA Immo și Immofinanz, cu mari portofolii în România CITEȘTE ȘI Tranzacție pregătită: Fondul american Starwood, care a fost prezent la București prin proprietarul Sheraton, vrea să cumpere acțiuni la dezvoltatorii CA Immo și Immofinanz, cu mari portofolii în România

Lucrările vor începe în această lună, iar toate componentele proiectului (office, retail și rezidențial) vor fi livrate simultan, în 2020.  

Terenul a fost vândut în urmă cu 2 ani de fondul de investiții Global Finance că­tre Auchan și One Uni­ted. Inițial, pe acest amplasament, a funcționat "Hala Ford", în care erau produse mașini ale brandului american. În 1931, Theodor Davila, fiul dramaturgului Alexandru, autorul lui ”Vlaicu Vodă”, și nepotul lui Carol Davila, fondatorul sistemului sanitar modern, a devenit reprezentantul companiei ”Ford” în România și a construit, în 1935, în Floreasca, o hală de montaj pentru automobile de lux. După 1948, în regimul comunist, fabrica a devenit ”Automatica”, acum spațiul fiind în paragină.

În noul ansamblu, dezvoltatorii vor expune și modele de epocă ale mărcii Ford, unele produse în perioada interbelică la București.

În urmă cu 2 ani au fost și proteste ale locuitorilor față de modificarea zonei.

Cei doi investitori au în plan dezvoltarea unui proiect mixt pe fosta platformă care se află în proprie­tatea Global Finance din 2007. La acea da­tă fondul de investiții a luat un teren de 28.000 mp pe locația Automatica, lângă Hala Ford, mo­nument istoric. Clădirea Automatica este în paragină în acest moment.

One United Properties dezvoltă complexuri rezidențiale exclusiviste în centrul și nordul Capitalei. Compania are în construcție proiecte rezidențiale care totalizează aproximativ 300 de apartamente.

Cele mai recente proiecte finalizate sunt One Floreasca Lake (15.000 mp și 68 apartamente - prima fază livrată în iunie 2013, a doua în august 2015) și Madrigalului Residence (4.000 mp și 14 apartmente, livrat în septembrie 2014).

EXCLUSIV Radu Enache, proprietarul lanțului hotelier Continental, negociază cumpărarea hotelului Golden Tulip Times din București, tranzacție de 5 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Radu Enache, proprietarul lanțului hotelier Continental, negociază cumpărarea hotelului Golden Tulip Times din București, tranzacție de 5 milioane euro

În total, dezvoltatorul are proiecte rezidențiale finalizate (188 de apartamente), în construcție (340 de apartamente) și care urmează să fie începute în urmatorii ani (484 de apartamente) - dezvoltări precum One Floreasca Lake, One Herăstrău Park și One Charles de Gaulle.

Auchan Retail România, subsidiara din România a grupului francez Auchan Retail, al 11-lea comerciant alimentar din lume, numără 33 de hipermarketuri și 4 magazine de proximitate My Auchan - deschise în statii Petrom.

Auchan Retail este prezent în 17 tari, cu peste 3.700 de magazine si aproape 350.000 de angajati.

Sursa foto: Grupul de Inițiativa Cartierul Floreasca

Sursa foto: Grupul de Inițiativa Cartierul Floreasca

FOTO Încep lucrările de transformare a fostei fabrici Automatica din Floreasca în ansamblu rezidențial, cu spații de retail și birouri. Hala Ford deschisă de nepotul lui Carol Davila devine mall, cu modele Ford interbelice. În 2016 au fost proteste

viewscnt
Afla mai multe despre
one united
auchan
floreasca