ULTIMA ORĂ Aramco a depășit Apple și a devenit cea mai valoroasă companie din lume

ULTIMA ORĂ Aramco a depășit Apple și a devenit cea mai valoroasă companie din lume

Foto dreamstime.com

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 10 mai 2022

Gigantul petrolier din Arabia Saudită Aramco a depășit Apple și a devenit cea mai valoroasă companie din lume, cu o valoare de piață de 2.464 de miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În iulie 2020, acțiunile Apple Inc au urcat la un nivel record, ajutând atunci producătorul de iPhone-uri să depășească Saudi Aramco și să devină cea mai valoroasă companie listată din lume. În decembrie 2019, Aramco devenise, ca și acum, cea mai valoroasă companie listată din lume, în urma lansării ofertei sale publice inițiale (IPO).

Valoarea de piață a Apple a atins vârful pe 3 ianuarie, cu 2.960 de miliarde de dolari, dar a rămas pe o traiectorie descendentă de atunci, pierzând aproape 484 de miliarde de dolari, în timp ce prețurile ridicate ale petrolului au susținut perspectivele Aramco.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

Compania americană de tehnologie a pierdut peste 200 de miliarde de dolari din valoarea sa de piață în trei zile, scăzând la 2.461 de miliarde de dolari.

În martie, Aramco a raportat rezultate explozive pentru 2021, înregistrând o dublare a profitului net, la 110 miliarde de dolari.

Venitul net al Aramco în 2021 a crescut cu 124%, până la 110 miliarde dolari, comparativ cu 49 miliarde dolari în 2020, datorită prețurilor mai mari ale țițeiului, marjele mai puternice de rafinare și produse chimice și consolidarea activităților cu produse chimice în rezultatele anuale ale grupului.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Cifrele au fost în conformitate cu așteptările, analiștii chestionați de Reuters prognozând un venit net de 109,7 miliarde de dolari pentru întregul an.

Aramco a beneficiat de creșterea prețurilor petrolului în 2021, țițeiul Brent, de referință la nivel internațional, fiind cotat la peste 80 de dolari pe baril la sfârșitul anului trecut, în creștere cu aproximativ 50% într-o perioadă de 12 luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
aramco
petrol