Germanii de la Diehl Controls investesc peste 60 de milioane de euro într-o fabrică din Brașov

Germanii de la Diehl Controls investesc peste 60 de milioane de euro într-o fabrică din Brașov
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2022

Germanii de la Diehl Controls anunță investiții de peste 60 de milioane de euro la Brașov, într-o fabrică de componente electronice pentru electrocasnice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Producția ar urma să înceapă în 2024 și va ajunge la peste 600 de angajați în 2027, arartă Biz Brașov.

OVES Enterprise își extinde prezența internațională și deschide, în Silicon Valley, primul birou din SUA CITEȘTE ȘI OVES Enterprise își extinde prezența internațională și deschide, în Silicon Valley, primul birou din SUA

Compania germană Diehl Controls, producătoare de componente pentru electrocasnice, împreună cu dezvoltatorul de parcuri industriale CTP vor începe construcția unei unități de producție întinse pe o suprafață de 15.000 mp, care va fi localizată în parcul industrial aflat pe DN13, în Brașov.

Diehl Controls este o divizie a grupului german Diehl, înființat în 1902. Produce anual 50 de milioane de componente electronice pentru electrocasnice – mașini de spălat, aparate de aer condiționat etc. „Ar fi o supriză să nu aveți electrocasnice cu componente Diehl la dumneavoastră acasă”, au spus reprezentanții companiei într-o conferință de presă, în această dimineață.

Pentru realizarea proiectului, Diehl Controls plănuiește o investiție de peste 15 – 20 milioane de euro pentru construcția și amenajarea noului loc de producție în următorii ani. producția ar urma să înceapă în 2024 cu 120 – 200 de angajați. Investițiile ulterioare pentru extindere și accelerare se vor ridica la peste 45 de milioane de euro în următorii 10 ani.

D-Toys, producătorul Dacii și Romanii, a lansat extinderea în străinătate, cu un alt nume. \ CITEȘTE ȘI D-Toys, producătorul Dacii și Romanii, a lansat extinderea în străinătate, cu un alt nume. "2023 va fi anul cu cele mai multe lansări din istoria de peste 20 de ani a companiei."

Potrivit proiecțiilor, noua fabrică ar urma să genereze peste 600 de locuri de muncă până la finalul anului 2027, când se speră că se va ajunge la o cifră de afaceri de 130 – 160 milioane de euro. Aceasta va fi a treia locație de producție a germanilor de la Diehl Controls, după cele din Germania și Polonia.

Brașovul a fost ales în pofida altor orașe din țări învecinate cu România datorită dezvoltării și a perspectivei Aeroportului Internațional care urmează să devină operațional în 2023. Orașul se află în plină expansiune, găzduind deja un parc industrial întins pe aproximativ 50.000 mp, în care va fi localizată și unitatea de producție a Diehl Controls. „A durat mai bine de un an de zile pentru a alege orașul în care să ne dezvoltăm. Am ales Brașovul din 20 de orașe”, au mai spus reprezentanții Diehl.

viewscnt
Afla mai multe despre
diehl controls
brasov
investitii