Growceanu își propune să atragă 300.000 euro pentru dezvoltare

Growceanu își propune să atragă 300.000 euro pentru dezvoltare

Ciprian Man, Co-founder & Angels Keeper, Growceanu

Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2022

Platforma de business angels Growceanu își propune să atragă 300.000 euro în cadrul unei runde de investiții ce se va desfășura exclusiv pe propria platformă, începând cu 9 iunie. Runda este susținută în continuare și de fondatorii platformei, cu o finanțare de peste 50.000 de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondurile obținute vor fi direcționate către dezvoltarea strategiei de marketing la nivel internațional, extinderea echipei executive, creșterea numărului de business angels din platformă, precum și pentru testarea de noi modele de business performante.

Startup-ul fintech PayByFace, lansat de un român reîntors din SUA, a atras o investiție strategică din India CITEȘTE ȘI Startup-ul fintech PayByFace, lansat de un român reîntors din SUA, a atras o investiție strategică din India

„În cei trei ani de la înființare, am reușit să ne dublăm echipa și performanța financiară. Planul este să accelerăm creșterea. Nu suntem un grup sau un fond de investiții, ci suntem o platformă de business angels unde fiecare investitor are libertatea să-și aleagă startup-urile în care dorește să investească, beneficiind de suportul nostru administrativ și mai ales de un proces de due dilligence exigent, menit să reducă semnificativ riscurile”, declară Ciprian Man, Co-founder & Angels Keeper, Growceanu.

În următorii 5 ani, Growceanu își propune să capteze 1,5% din piața investițiilor făcute de business angels în startup-urile aflate la început de drum din Europa. Ca pas intermediar, platforma de business angels intenționează ca în următorii doi ani să ajungă la circa 10% din acest segment pe piața românească, facilitând în platformă investiții anuale de peste 7 milioane euro și ajungând la o cifră de afaceri de 500.000 euro. Pentru 2022, platforma de business angels vizează tranzacții cu o valoare totală de peste 1,66 milioane euro.

Growceanu vizează cu precădere investiții în verticalele PropTech, EdTech, SmartCity, Enterprise, Marketplaces, FinTech și MedTech, bazate pe tehnologii precum Artificial Intelligence, SaaS, Data Science, Digital Mapping, IoT și țintește companii din România și ECE (CEE), precum și  companii cu o dinamică excelentă din restul Europei, inclusiv Marea Britanie.

În prezent, Growceanu reunește o comunitate de peste 100 de business angels, cu 70 mai mult față de anul trecut. 

Growceanu este o platformă de investiții fondată în 2018. Până în prezent, prin intermediul Growceanu au fost facilitate investiții în companiile Bright Spaces, xVision, EmailTreeAI, Kinderpedia, Sitter, Milluu, Oncochain, Teleport, Metabeta, Sitter, Telios, Ulpia, Upgrade Academy, Sypher, Plateaway, Streams Live. Platforma Growceanu vizează în special startup-uri din domeniile PropTech, EdTech, SmartCity, Enterprise, Marketplaces,  FinTech și MedTech, bazate pe abordări din zonele tehnologice: Artificial Intelligence, SaaS, Data Science, Digital Mapping, IoT.

viewscnt
Afla mai multe despre
growceanu
finantare