VIDEO Mohammad Murad a luat în concesiune Închisoarea Doftana. Cum arată acum "Bastilia României"

VIDEO Mohammad Murad a luat în concesiune Închisoarea Doftana. Cum arată acum "Bastilia României"
scris 6 iun 2022

Omul de afaceri Mohammad Murad a luat în concesiune Închisoarea Doftana, un monument istoric de clasa A, pentru o perioadă de 49 de ani.

Omul de afaceri și deținătorul lanțului de hoteluri Phoenicia va dezvolta un complex turistic pe spațiul din jurul clădirii, potrivit Câmpina TV.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Muzeul Doftana a fost concensiont pentru 49 de ani de societatea deținută de omul de afaceri libanez Mohammad Murad, unul dintre cei mai importanți antreprenori din România în domeniul HoReCa.

Deținătorul lanțului de hoteluri Phoenicia va investi 25 de milioane de euro pentru reabilitarea complexului: 10 milioane euro pentru reabilitarea fostei închisori și 15 milioane euro pentru dezvoltarea unui complex turistic în jurul clădirii închisorii. Lucrările ar putea începe cel mai devreme în anul 2024.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună

Penitenciarul Doftana a fost ridicat la ordinul regelui Carol I, în perioada 1894-1896, după planurile unui arhitect belgian. Astăzi, clădirea transformată de comuniști în muzeu, este un monument istoric de clasa A, care se află în proprietatea Consiliului Local Telega, potrivit sursei citate.

Întreaga clădire se află într-un stadiu avansat de degradare, iar administrația locală din comuna Telega nu dispune de fondurile necesare unei reabilitări complete.

"Bastilia României"

Închisoarea a fost supranumită "Bastilia României" pentru că de aici nu ar fi reușit nimeni să evadeze. În penitenciarul Doftana au fost închiși, pe lângă hoți și criminali, țărani care au participat la răscoala din 1907, comuniști și ulterior legionari.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

La cutremurul din noiembrie 1940, o parte din zidurile închisorii s-au prăbușit peste deținuți, atunci fiind luată și decizia închiderii penitenciarului. După 1960 a fost transformat în muzeu de către regimul comunist, iar în 1990 a fost preluat de Ministerul Culturii.

În anul 2011, fostul penitenciar a fost transferat din domeniul public în domeniul privat al comunei Telega.

viewscnt
Afla mai multe despre
mohammad murad
închisoarea doftana