Grupul Agricola a deschis o nouă fabrică de salam; investiția - 5 milioane de euro

Grupul Agricola a deschis o nouă fabrică de salam; investiția - 5 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 sep 2016

Conducerea grupului de firme Agricola Bacău, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața cărnii din România, a inaugurat, joi, o nouă fabrică de salamuri crud-uscate, cu o capacitate de 80 de tone de produse pe lună, investiția ridicându-se la cinci milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Fabrica a fost deschisă în municipiul Bacău de către societatea Salbac, din cadrul grupului de firme Agricola, iar odată cu punerea în funcțiune a noii unități Salbac va crește producția cu peste 30% pe an, respectiv 1.000 de tone de produse crud-uscate, potrivit reprezentanților companiei, citați de news.ro.

În prezent, capacitatea fabricii băcăuane de preparate din carne este de 1.800 de tone pe an, iar patronatul își dorește ca, în anul 2020, să ajungă la o producție de 3.500 de tone pe an, din care mai bine de jumătate să o reprezinte salamul de Sibiu.

Ferma românească de sturioni de la Călărași ar putea fi replicată în Kuweit CITEȘTE ȘI Ferma românească de sturioni de la Călărași ar putea fi replicată în Kuweit

”Ca regulă generală, când pornești o investiție o faci pentru că ți-o cere piața. Avem un brand puternic, o rețea de distribuție pe măsură, iar când cererea pe piață este mare, atunci trebuie să te extinzi cu noi capacități de producție, cum este și cazul actualei fabrici a societății Salbac”, a declarat, joi, președintele Grupului Agricola Bacău, Grigore Horoi.  

Societatea Salbac Bacău are în prezent 360 de salariați și o cifră de afaceri netă de 108 milioane de lei, din care 16 milioane lei reprezintă profit.     

viewscnt
Afla mai multe despre
agricola
carne
salam