Thomas Cook a primit o oferă preliminară de preluare a tour-operațiunilor sale, din partea companiei chineze Fosun Tourism

Thomas Cook a primit o oferă preliminară de preluare a tour-operațiunilor sale, din partea companiei chineze Fosun Tourism
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iun 2019

Thomas Cook a primit o ofertă preliminară de preluare a tour-operațiunilor sale din partea companiei chineze Fosun Tourism, cel mai mare acționar al său, acțiunile grupului britanic de călătorii crescând cu 20% în urma informației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Cea mai veche companie de turism și călătorii din lume analizează vânzarea diviziei aeriene și o ofertă pentru operațiunile sale din regiunea nordică, după ce o serie de avertismente referitoare la profitabilitate a obligat Tomas Cook să atragă fonduri pentru plata datoriilor, scrie News.ro.

Peste 500 de restaurante închise și 11 persoane arestate în Iran pentru nerespectarea „principiilor islamice” CITEȘTE ȘI Peste 500 de restaurante închise și 11 persoane arestate în Iran pentru nerespectarea „principiilor islamice”

Thomas Cook a anunțat că nu este sigur că oferta Fosun va duce la o ofertă oficială și că va analiza orice ofertă alături de alte opțiuni strategice, pentru a atrage cât mai multă valoare pentru acționari.

Fosun Tourism este deja prezentă pe piața europeană prin deținerea firmei de vacanță Club Med.

Thomas Cook, afectată de scăderea cererii pentru pachetele de vacanță, temperaturile ridicate din 2018 care au descurajat rezervările și nivelul ridicat al datoriilor, s-a luptat pentru viitorul său în ultimele luni, iat în prezent este în pragul divizării.

În luna mai, grupul a emis un al treilea avertisment referitor la profitabilitate în mai puțin de un an, explicând că discounturile și costurile mai mari pentru carburanți și hoteluri vor avea un impact negativ în vârful sezonului de vară.

viewscnt
Afla mai multe despre
thomas cook
fosun tourism