Grupul danez Rockwool, implicat și în renovarea Turnului Eiffel din Paris, deschide cea mai mare fabrică de vată minerală bazaltică din România

Grupul danez Rockwool,  implicat și în renovarea Turnului Eiffel din Paris, deschide cea mai mare fabrică de vată minerală bazaltică din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2019

Grupul danez Rockwool, unul dintre liderii mondiali în livrarea de soluții pe bază de vată minerală bazaltică, implicat anterior și în renovarea Turnului Eiffel din Paris, a deschis prima sa fabrică din România, o investiție în valoare de 50 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceasta are o capacitate de aproximativ 45.000 de tone pe an, fiind cea mai mare unitate de profil din țară. Fabrica este amplasată pe un teren de 30 de hectare, în parcul industrial Ploiești West Park din localitatea Ariceștii Rahtivani, în apropiere de Ploiești. 

VIDEO Cafea de la automat vs cafenea. Există diferențe ? CITEȘTE ȘI VIDEO Cafea de la automat vs cafenea. Există diferențe ?

Produsele Rockwool, folosite în special pentru termoizolarea clădirilor, vor fi livrate cu preponderență pe plan local, România fiind una dintre cele mai mari piețe de izolații din Europa. O parte a producției va merge la export, în special în țări apropiate de România.

În fabrica Rockwool lucrează în jur de 150 de persoane, majoritatea fiind din județul Prahova. Până la finalul anului, numărul total al angajaților Rockwool din România ar trebui să depășească 170 de persoane. În mod indirect, fabrica ar trebui să aducă alte 300 de locuri de muncă în servicii și logistică.

Materia primă pentru producția de la Ariceștii Rahtivani provine în cea mai mare parte din țara noastră, vata minerală bazaltică fiind obținută prin procesarea bazaltului, o rocă vulcanică naturală care se găsește în abundență în România.

În ceea ce privește gama de produse realizate local, fabrica Rockwool din România va livra soluții complete pentru izolarea fațadelor, acoperișurilor și teraselor, pardoselilor, pereților despărțitori și mansardelor.

Grupul danez Rockwool, implicat și în renovarea Turnului Eiffel din Paris, deschide cea mai mare fabrică de vată minerală bazaltică din România

Grupul Rockwool are aproximativ 11.600 de angajați în 39 de țări și este unul dintre liderii mondiali în livrarea de soluții pe bază de vată minerală bazaltică, de la izolarea clădirilor la tavane acustice, soluții ecologice pentru industria horticolă, fibre speciale folosite în scop industrial și până la izolații eficiente pentru instalații industriale și industria navală.

Rockwool a fost implicat în proiecte precum renovarea Turnului Eiffel din Paris, a Arenei O2 din Londra, a aeroportului din Hong Kong.

Prima fabrică a grupului a fost ridicată în 1937, lângă Copenhaga, de Gustav Kahler, care a implementat principiul materiei vulcanice în Danemarca.

viewscnt
Afla mai multe despre
rockwool
vata minerala