Guvernul lansează programul "Prima conectare”

Guvernul lansează programul "Prima conectare”
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2022

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunță că, din suma de 825 de milioane de lei care va fi alocată prin PNRR conectării gospodăriilor la rețelele de apă și canalizare, peste 80.000 de gospodării care se află în zone în care există rețele de apă și canalizare se vor putea conecta gratuit la acestea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Programul privind conectarea populației la rețelele de apă și canalizare  - "Prima conectare” - este componentă în PNRR în valoare de 825 de milioane de lei "pentru a sprijini acele familii care deși au în fața curții, deși au posibilitatea de conectare la o rețea de apă și canalizare nu au făcut-o din diverse motive, de cele mai multe ori din motive sociale”.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Piețele au reziliență. Companiile continuă să arate rezultate financiare bune CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Piețele au reziliență. Companiile continuă să arate rezultate financiare bune

Ministerul a preconizat că peste 80.000 de gospodării vor beneficia de aceste fonduri, iar finanțarea este propusă către operatorii regionali, pentru lucrările efectuate. Familia care se află în situația de a nu fi conectată se adresează operatorului care gestionează serviciul de distribuire, iar conectarea ar urma să fie gratuită pentru beneficiar. Ghidul de finanțare pentru acest program va fi pus în dezbatere publică zilele următoare, iar în aprilie proiectul în această privință ar trebui să pornească, arată news.ro.

Ministrul a explicat că România are infringement în acest domeniu și are obligația de a ajunge la un grad de conectare a populației la rețelele de apă și canalizare de 80-90%.

Raportul Pareto, primul studiu dedicat celui mai important segment din populație pentru business, devine disponibil public pe www.paretoreport.ro CITEȘTE ȘI Raportul Pareto, primul studiu dedicat celui mai important segment din populație pentru business, devine disponibil public pe www.paretoreport.ro



Tanczos a afirmat, de asemenea, că aprobarea bugetului Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) "este un moment important” pentru că foarte multe dintre programele aflate în gestiunea Ministerului sunt implementate prin AFM.

"Anul acesta vom avea o creștere de 23% la veniturile înregistrate, vom avea cu o creștere de 43% la creditele bugetare și o creștere de 20% la creditele de angajament. Cele două jaloane importante din PNRR care se regăsesc în bugetul AFM se referă la acele fabrici de reciclare care vor avea o schemă de ajutor de stat, o finanțare de un miliard de lei pentru creșterea capacității de reciclare în România. Dincolo de obligațiile noastre de colectare selectivă, dincolo de obligațiile noastre de a administra eficient, prin administrațiile, locale, sistemele de colectare selectivă a deșeurilor, trebuie să creștem capacitatea de reciclare în țară. Este un principiu al economiei circulare, este o nouă linie de dezvoltare economică pentru toate țările din Europa și România trebuie să vină puternic din urmă și să finanțeze astfel de investiții”, a declarat ministrul Mediului.

Conform acestuia, ajutor de stat pot primi companii care reciclează plastic, cauciucuri, diverse uleiuri și alte materiale reutilizabile.

Tanczos a anunțat că ministerul va realiza o campanie de educare și conștientizare privind importanța reciclării deșeurilor, cu un buget de 10 milioane de lei, licitația la Ministerul Mediului fiind în desfășurare.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
apa
guvern