Harta miliardarilor lumii și modul în care și-au dobândit averile

Harta miliardarilor lumii și modul în care și-au dobândit averile
scris 15 dec 2016

Statele Unite ale Americii este țara în care locuiesc cei mai mulți dintre miliardarii lumii, în timp ce Germania se situează pe primul loc în ceea ce privește ponderea miliardarilor care au moștenit averea de la rude, potrivit unei hărți realizate de portalul HowMuch.net, pe baza datelor compilate de Peterson Institute for International Economics.

Harta clasifică miliardarii în dolari în funcție de țara în care locuiesc și sursa averilor, respectiv moșteniri, înființarea unei companii, venituri obținute din funcții de conducere, relații politice și venituri din exploatarea resurselor și investiții în sectorul financiar.

China, a doua mare economie a lumii, are puțini miliardari care și-au moștenit averile, în timp ce majoritatea miliardarilor din Rusia s-au îmbogățit mulțumită relațiilor politice, situație valabilă și pentru România, gazda a doar 0,1% dintre miliardarii lumii.

Potrivit unui studiu Knight Frank, în România au fost identificați anul trecut doi miliardari și 20 de milionari în dolari, față de 48 milionari în anul anterior. În următorii zece ani, autorii studiului estimează că numărul celor cu averi de peste 100 de milioane de dolari va crește la 34 și că vor fi trei miliardari. Conform ierarhiei anuale realizate de Forbes, însă, România are un singur miliardar în dolari - omul de afaceri Ion Țiriac.

Harta miliardarilor lumii și modul în care și-au dobândit averile

viewscnt
Afla mai multe despre
miliardari
harta