Infinity Capital Investments își completează participația la Electromagnetica prin oferta publică de preluare și devine acționar majoritar

Infinity Capital Investments își completează participația la Electromagnetica prin oferta publică de preluare și devine acționar majoritar
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 nov 2023

Într-o operațiune de piață cu o valoare de 34,70 milioane lei, anunțată ieri de Profit.ro, fosta SIF Oltenia dobândește pachetul de control al societății unde Eugen Scheușan a asigurat conducerea timp de 3 decenii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Infinity Capital Investments (SIF5) a devenit acționar majoritar la la Electromagnetica (ELMA), unde are pachetul de control de 65,44% din titluri, în cadrul unei oferte publice de preluare în care principalul vânzător a fost Asociația Salariaților.

În cadrul operațiunii de piață, Infinity a cumpărat 191,73 milioane acțiuni, reprezentând 28,36% din capitalul social al emitentului și 45,08% din pachetul de 425,31 milioane de titluri pentru care fosta SIF Oltenia își exprimase opțiunea de cumpărare.

Profitul Conpet a scăzut ușor, urmare a diminuării cantităților de țiței și gazolină transportate și creșterii cheltuielilor CITEȘTE ȘI Profitul Conpet a scăzut ușor, urmare a diminuării cantităților de țiței și gazolină transportate și creșterii cheltuielilor

Acestea s-au adăugat la cele 250,73 milioane acțiuni, pe care fosta SIF Oltenia deja le deținea la Electromagnetica începând cu luna septembrie și care îi asigurau 37,09% din drepturile de vot. Acestea au fost folosite pentru a-l înlocui pe directorul Eugen Scheușan care conducea compania încă din anul 1991.

Achizițiile de peste vară - pentru că la jumătatea anului Infinity avea doar 190,38 milioane acțiuni - au făcut să fie atins pragul pentru a se realiza o ofertă publică de preluare. Aceasta a fost procesată de sistemul Bursei la prețul de 0,1810 lei/acțiune, ceea ce îi ridică valoarea la 34,70 milioane lei.

Profitul net al Farmaceutica Remedia crește cu un sfert CITEȘTE ȘI Profitul net al Farmaceutica Remedia crește cu un sfert

În cadrul ofertei, cel mai important vânzător a fost Asociația Salariaților, care a înstrăinat 153,90 milioane de acțiuni, majoritatea covârșitoare a pachetului de 163,07 milioane titluri, reprezentând 24,12% din capitalul social.

Noul pachet de control al Infinity Investments are o valoare de piață, dată de oferta publică de preluare de 80,08 milioane lei (16,19 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
electromagnetica
bvb
bursa
infinity capital investments