Interviurile Andreei Roșca

Bogdan Georgescu, fondatorul Bookster, despre cum a reușit să umple de cărți corporațiile și cum creezi o idee bună

Bogdan Georgescu, fondatorul Bookster, despre cum a reușit să umple de cărți corporațiile și cum creezi o idee bună

joi, 07:16

Totul în jur e ticsit de cutii. Oriunde te uiti, cărți. Sunt cam 50.000, cu totul, în biblioteca Bookster. În fiecare săptămână, aproape 10.000 de cărți ajung pe birourile angajaților din România. Într-o țară în care se citesc, în medie, 1-2 cărți pe an, să închiriezi carte pare un business absurd. “A fost genul de idee în care nimeni din jurul meu nu credea” spune Bogdan Georgescu, fondatorul. Nu doar mama lui, dar și antreprenori cu multă experiență în spate l-au sfătuit să-și vadă de treabă.

 • Andrei, Radu și Lampster. Ce înseamnă să creezi un produs de 1,3 milioane de dolari
  Andrei, Radu și Lampster. Ce înseamnă să creezi un produs de 1,3 milioane de dolari
  30 iun 2017

  În 2015, Andrei Amărașteanu și Radu Niță au reușit să doboare un record: cea mai importantă campanie de crowdfunding originară din România. Lampster, o lampă de birou deghizată într-un roboțel cu atitudine, a adunat pe Kickstarter mai mult de 1,3 milioane de dolari într-o lună și jumătate de campanie. Lampa desenată de Andrei este, probabil, unul dintre cele mai cool produse create până acum de un designer român.

 • Lucian Butnaru, antreprenorul care deține ZebraPay, un business cu creștere de 1.000%, dar a ales să fie CEO la o multinațională
  Lucian Butnaru, antreprenorul care deține ZebraPay, un business cu creștere de 1.000%, dar a ales să fie CEO la o multinațională
  9 iun 2017

  L-am întâlnit prima oară pe Lucian în 2011, când am fondat - împreună cu Mihai Marcu (președintele MedLife) și Sorin Axinte (proprietar al companiei de branding Glue) – Fundația Romanian Business Leaders. Era în plin proces de salvare a ZebraPay. Conversațiile cu el sunt întotdeauna o ocazie de a descoperi unghiuri noi, idei noi și de a explora întrebări importante.

 • Simona Baciu: Cum a construit școala care trimite copiii la cele mai bune universități ale lumii
  Simona Baciu: Cum a construit școala care trimite copiii la cele mai bune universități ale lumii
  25 mai 2017

  Când lucrurile nu sunt limpezi sau când nu știe ce să facă, Simona Baciu aleargă. Un obicei pe care l-a deprins cu mult timp în urmă, dar care e și astăzi la fel de eficient: câteva mii de pași într-un ritm mai alert fac minuni atunci când pe masă este o decizie importantă. Transilvania College, școala pe care a fondat-o la Cluj în 1993, a fost desemnată, de-a lungul timpului, cea mai bună școală românească, una dintre cele mai bune școli în sistem britanic din lume și școala din regiune cu cele mai bune rezultate la testele elevilor.

 • Radu Savopol și complicata strategie a simplității 5ToGo
  Radu Savopol și complicata strategie a simplității 5ToGo
  27 apr 2017

  Biroul lui Radu Savopol e o combinație fascinantă de nou, vechi, elaborat și simplu, tablouri și hârtie de flipchart, moștenire și viitor. Probabil că nu s-a gândit niciun moment la asta – “n-am avut niciun birou până anul trecut, lucram de pe teren, din cafenele”, spune – dar improvizația evidentă care îl înconjoară pare a-l reprezenta pefect pe fondatorul rețelei de cafenele 5ToGo.

 • Sergiu Neguț, despre cum să investești în afacerile altor oameni. Și arta de a te reinventa
  Sergiu Neguț, despre cum să investești în afacerile altor oameni. Și arta de a te reinventa
  31 mar 2017

  La început, a condus o companie internațională care se ocupa de comerț cu materii prime. Avea 28 de ani, o licență în Relații Economice Internaționale de la ASE și una în computere de la Politehnică. Apoi și-a făcut o companie de consultanță.

 • Cristian Covaciu conduce o afacere în care roboții preiau controlul. Pentru ca oamenii să câștige mai mulți bani
  Cristian Covaciu conduce o afacere în care roboții preiau controlul. Pentru ca oamenii să câștige mai mulți bani
  17 mar 2017

  La IPEC, compania fondată de Cristian, Cosmin și Elena Covaciu acum 27 de ani, lucrează azi 800 de oameni și mai mult de 250 de roboți. Împreună, creează anual 40 de milioane de farfurii și alte tipuri de obiecte de veselă, ceea ce face ca fabrica din Alba Iulia să fie printre cei mai mari producători din lume, cu 1% din piața globală.