Investitorii aplaudă decizia Revlon de a prelua Elizabeth Arden: acțiunile celor două companii cresc puternic

Investitorii aplaudă decizia Revlon de a prelua Elizabeth Arden: acțiunile celor două companii cresc puternic
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 iun 2016

Acțiunile Revlon și Elizabeth Arden au urcat puternic vineri, după ce companiile au anunțat că vor fuziona. Tranzacția, în urma căreia Revlon va prelua compania concurentă, a fost primită cu entuziasm de investitori, dat fiind faptul că cei doi producători din industria cosmetică întâmpină, de mai mulți ani, probleme financiare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, în jurul orei 17:00 (ora României), acțiunile Elizabeth Arden erau în creștere cu peste 47%, pe bursa electronică americană Nasdaq. Acțiunile Revlon înregistrau un avans de aproape 8% pe bursa de la New York după ce, anterior, au urcat cu până la 8,5%.

Joi seara, Revlon  a anunțat preluarea Elizabeth Arden, într-o tranzacție în numerar, în valoare de 420 de milioane de dolari.

Tranzacția a fost convenită la mai multe luni după ce cel mai mare acționar al Revlon a analizat vânzarea companiei. Preluarea va extinde prezența Revlon în categorii precum produsele de îngrijire a pielii și parfumuri și îi va aduce o prezență geografică mai mare, creând o companie cu vânzări anuale de 3 miliarde de dolari.

Afacerile producătorului de cosmetice Farmec au crescut cu peste 13% în 2015 CITEȘTE ȘI Afacerile producătorului de cosmetice Farmec au crescut cu peste 13% în 2015

Ambele companii au avut probleme în ultimii ani: Revlon, din cauza datoriilor, în timp ce interesul pentru parfumurile din portofoliul Elizabeth Arden a scăzut.

viewscnt
Afla mai multe despre
revlon
elizabeth arden
actiuni
bursa
cosmetice
parfumuri
preluare
tranzactiee