China: Modelele iPhone 6 și iPhone 6 Plus încalcă brevetele unui producător chinez de telefoane

China: Modelele iPhone 6 și iPhone 6 Plus încalcă brevetele unui producător chinez de telefoane
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2016

Modelele iPhone 6 și iPhone 6 Plus încalcă brevetele unui producător chinez de telefoane, iar Apple ar putea să fie obligată să oprească vânzările dispozitivelor la Beijing, potrivit autorității pentru drepturile intelectuale din oraș, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Telefoanele iPhone 6 și iPhone 6 Plus încalcă drepturile intelectuale deținute de compania Shenzhen Baili, din cauza similarităților cu telefonul 100C, se arată în decizia Biroului pentru Proprietate Intelectuală din Beijing, scrie News.ro.

Reprezentanții Apple nu au dorit să comenteze.

Compania americană poate contesta decizia și ar putea să obțină dreptul de a comercializa în continuare telefoanele, în timpul procesului.

Decizia se referă doar la Beijing, dar viitoarele procese împotriva Apple ar putea să considere cazul un precedent, fiind posibil să influențeze rezultatul altor litigii în China.

Baili este una din numeroasele mărci de smartphone-uri care încearcă să profite de dezvoltarea puternică a pieței de dispozitive mobile din China.

Xu Guoxiang, inventatorul mărcii Baili, înregistrat ca reprezentant al acesteia pe site-ul pagini galbene czvv.com, nu a răspuns la solicitarea pentru comentarii.

EXCLUSIV Palatul Telefoanelor a fost scos la vânzare pe olx. Vânzarea este însă acum incertă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Palatul Telefoanelor a fost scos la vânzare pe olx. Vânzarea este însă acum incertă

Apple, care urmează să lanseze noua generație de iPhone-uri la toamnă, poate încerca să contracareze blocarea vânzărilor prin contestarea acesteia la mai multe instanțe.

Decizia agenției este cea mai recentă dintre problemele înregistrate de Apple pe cea mai mare piață a sa, după Statele Unite.

Serviciile Apple pentru cărți și filme au fost blocate în aprilie, pentru încălcarea reglementărilor referitoare la activitățile de publishing.

În 2013, presa de stat a acuzat compania de deficiențe în activitățile de customer service și de garanție, iar directorul general al Apple, Tim Cook, a exprimat scuze.

Luna trecută, Apple a pierdut un proces referitor la numele iPhone, un tribunal din Beijing decizând că un producător cvasi-necunoscut de accesorii poate folosi marca pentru o serie de portofele și poșete.

În 2012, Apple a plătit 60 de milioane de dolari companiei Proview International Holdings, pentru închiderea unui litigiu referitor la dreptul asupra numelui iPad în China.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone 6
iphone 6 plus