Ioan Simion, unul dintre cei mai puternici antreprenori din Prahova: Statul să decidă unde are monopol. Când te bați ca firmă privată cu o companie de stat, nu e egalitate. Statul are obiceiul de a-ți da cu o mână și a-ți cere cu alta

Ioan Simion, unul dintre cei mai puternici antreprenori din Prahova: Statul să decidă unde are monopol. Când te bați ca firmă privată cu o companie de stat, nu e egalitate. Statul are obiceiul de a-ți da cu o mână și a-ți cere cu alta

Sursa foto:youtube

scris 14 mai 2018

Autoritățile ar trebui să stabilească domeniile în care statul să-și mențină supremația, monopolul, iar restul să fie privatizat, pentru concurență, apreciază omul de afaceri Ioan Simion, unul dintre cei mai puternici antreprenori din Prahova, arătând că, la acest moment, lupta între o firmă privată și una de stat este inegală.

„Nu poți ca pe mine, firmă privată, să mă execuți pentru fiecare întârziere de la plată, iar alori tăi, de stat, care nu plătesc de 30 de ani, să nu le zici nimic”, spune Simion într-o discuție cu Profit.ro.

Simion a fost creditat de Forbes în urmă cu mai mulți ani cu o avere de circa 20 milioane euro în principal din afaceri cu echipamente petroliere, el intrând recent și pe nișa medicală.

FOTO Proprietarul grupului de transport și logistică TTS, care controlează Navrom, pregătește, cu fiul său, un hotel cu 8 etaje în zona Romexpo CITEȘTE ȘI FOTO Proprietarul grupului de transport și logistică TTS, care controlează Navrom, pregătește, cu fiul său, un hotel cu 8 etaje în zona Romexpo

El consideră că firmele private sunt cele care vor constitui motorul țării.

„Ar trebui stabilite care sunt domeniile în care statul să-și mențină supremația, monopolul, iar restul să fie privatizat, pentru că nu există ceva mai dur decât concurența dintre companii, dar când te bați tu, firmă privată, cu o companie de stat, nu e egalitate”, spune Simion, specificând că nu a lucrat până acum cu statul deoarece reprezentanții statului „au obiceiul de a-ți da cu o mână și a-ți cere cu alta”.

Ioan Simion controlează compania Confind, fondată în 1991, unul dintre principalii furnizori români de echipamente și servicii în domeniile petrolului și gazelor. Din 2003, compania execută și proiecte EPPC “la cheie”, printre clienți numărându-se OMV Petrom și compania kazahă Azalia.

Confind are circa 1.100 de angajați și afaceri anuale de aproximativ 40 de milioane de euro.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
simion
confind
monopol