1,3 milioane de dolari pentru un laptop plin cu viruși

1,3 milioane de dolari pentru un laptop plin cu viruși
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 mai 2019

Un laptop care include mai multe forme de malware constituie o formă de artă suficient de exclusivistă pentru a fi vândut cu 1,3 milioane de dolari în urma unei licitații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Samsung NC10 ar fi un laptop obișnuit, dincolo de venerabila vârstă de 11 ani pe care o împlinește anul acesta, dacă nu ar stoca câteva dintre cele mai periculoase forme de malware cunoscute în prezent.

6 viruși diferiți care au cauzat împreună, conform estimărilor, pagube de peste 95 de milioane de dolari (excluzând prețul pentru care a fost cumpărat la licitație) sunt stocați pe modelul numit simbolic “The Persistence of Chaos”.

Fosta proprietate a firmei de securitate Deep Instinct este descrisă ca o reprezentare fizică a formei abstracte a amenințării cibernetice.

SpaceX a atras de la investitori o finanțare de peste 1 miliard de dolari în ultimele șase luni, pentru serviciul de internet Starlink CITEȘTE ȘI SpaceX a atras de la investitori o finanțare de peste 1 miliard de dolari în ultimele șase luni, pentru serviciul de internet Starlink

Laptopul include vedete interlope ale mediului digital precum WannaCry, care a infectat peste 200.000 de PC-uri din 150 de țări și a creat pagube de aproximativ 4 milioane de dolari, și BlackEnergy malware-ul care printre altele, a doborât de unul singur rețeaua energetică a Ucrainei.

ILOVEYOU, MyDoom, SoBig și DarkTequila coabitează și ei pe același laptop.

În ciuda a ceea ce s-ar putea crede, prețul plătit pentru acest laptop nu a avut rolul de a achiziționa arme care să fie folosite în diverse scopuri necurate.

Modelul de Samsung NC10 în cauză este izolat și inofensiv. Oricum, cei șase viruși sunt considerați inofensivi în prezent, ținând cont că în prezent circulă forme mult mai avansate ale lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
malware
virusi
laptop
licitatie