111 miliarde de dolari au fost cheltuiți pe aplicații în 2020

111 miliarde de dolari au fost cheltuiți pe aplicații în 2020
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 ian 2021

Anul trecut a adus un nou record în ceea ce privește veniturile dezvoltatorilor de aplicații și jocuri mobile, venituri care au crescut semnificativ față de 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sensor Tower a calculat că veniturile generate de aplicații în 2020 - prin achiziții directe, abonamente ori microtranzacții - s-au ridicat în total pe Android și iOS la suma record de 111 miliarde de dolari.

Față de cele 85,2 miliarde de dolari generate în 2019, anul trecut a adus o creștere a veniturilor de 30,2%.

Tranzacție: Twitter cumpără aplicația de podcast-uri Breaker CITEȘTE ȘI Tranzacție: Twitter cumpără aplicația de podcast-uri Breaker

App Store este în continuare mult peste Google Pay la acest capitol. Magazinul Apple a generat 72,3 miliarde de dolari, în creștere cu 30,3% față de 2019.

Google Pay a adus anul trecut 38,6 miliarde de dolari, în creștere cu 30% de la cele 29,7 miliarde de dolari din 2019.

Cum cele două platforme au avut creșteri similare în ceea ce privește veniturile, Google nu a reușit să micșoreze distanța ce-l separă de Apple. App Store a adus cu 87,3% mai mulți bani pentru dezvoltatori decât Google Play.

Dincolo de jocuri, care atrag de regulă cei mai mulți bani, categoria care a performat cel mai bine anul trecut în App Store a fost Entertainment-ul. Aplicațiile din această categorie au generat 5,3 miliarde de dolari, în creștere cu 29,3%.

Pe Android, cel mai bine au mers aplicațiile de socializare. Acestea au atras 1,2 miliarde de dolari anul trecut.

Cât despre jocuri, acestea au generat 79,5 miliarde de dolari din cele 111 miliarde de dolari investiți în total în aplicații anul trecut, în creștere cu 26%.

viewscnt
Afla mai multe despre
aplicatii
apple
google
ios android