20% din clipurile video postate pe Facebook sunt transmise în direct

20% din clipurile video postate pe Facebook sunt transmise în direct
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 apr 2017

Facebook anunță că una din cinci filmări postate în cadrul rețelei sale de socializare este live.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania condusă de Mark Zuckerberg își vede încununate cu succes eforturile făcute în ultimii ani în zona de video, în special pe partea de live video, ajungând în acest moment să aibă 20% din totalul clipurilor video disponibile în rețea filmate în direct.

Anunțul a fost făcut de șeful diviziei video a Facebook, Fidji Simo, care a mai adăugat, fără să dea cifre concrete, că numărul filmărilor live pe Facebook au crescut de patru ori față de anul precedent.

Posibilitatea de a transmite live pe Facebook a fost lansată inițial în august 2015 și era, la acel moment, disponibil doar celebrităților din Statele Unite. Un an mai târziu, aceasta a fost lansată la nivel global.

VIDEO Google lansează o aplicație de desenat în care utilizatorul este ajutat de inteligența artificială CITEȘTE ȘI VIDEO Google lansează o aplicație de desenat în care utilizatorul este ajutat de inteligența artificială

Un alt fapt interesant, dat publicității recent de Facebook, este că 75% din transmisiunile live sunt realizate de liceeni și studenți. Publicul tânăr reprezintă un demografic foarte important pentru Facebook, fiind o categorie de utilizatori pentru a căror atragere Facebook a făcut eforturi speciale.

Pe de altă parte, Facebook nu face încă o treabă suficient de bună în ceea ce privește organizarea și posibilitățile de descoperire a conținutului.

De asemenea, compania a fost criticată în mai multe rânduri pentru conținutul violent care apare uneori în aceste transmisiuni live, precum și pentru cenzurarea eronată a conținutului valid.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
video