Acționari ai Ericsson au dat în judecată compania pentru a obține 170 de milioane de dolari

Acționari ai Ericsson au dat în judecată compania pentru a obține 170 de milioane de dolari
scris 5 aug 2023

Aproximativ 37 de acționari ai Ericsson au dat în judecată compania suedeză de telecomunicații pentru un total de 1,8 miliarde de coroane (170 de milioane de dolari), în legătură cu scăderea prețului acțiunilor în primăvara anului 2022, a informat vineri cotidianul de afaceri Dagens Industri, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Acționarii, care includ mai multe firme de investiții și fonduri de pensii, au intentat procese separate la o instanță suedeză, dar acțiunile lor în justiție sunt coordonate, arată ziarul, potrivit News.ro.

Un purtător de cuvânt al Ericsson a refuzat să comenteze imediat, dar a spus că aceasta va publica un răspuns în curând.

O cerere trimisă prin e-mail pentru confirmarea faptului că procesele au fost intentate la instanța suedeză citată în raport a rămas fără răspuns în afara orelor de program.

Potrivit Dagens Industri, acționarii cer compensații pentru scăderea cu 33% a valorii acțiunilor Ericsson între 16 februarie și 2 martie 2022.

Pe 15 februarie 2022, CEO-ul Ericsson, Boerje Ekholm, a vorbit cu publicația Dagens Industri despre un raport intern, până atunci secret, despre activitățile companiei în Irak, a scris ziarul într-un interviu publicat.

Acționarii spun că declarația lui Ekholm a cauzat scăderea prețului acțiunilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson