Acțiunile AROBS intră la tranzacționare la un preț cu un sfert mai mare decât cel al plasamentului privat. Valoare de piață de aproape 160 milioane euro

Acțiunile AROBS intră la tranzacționare la un preț cu un sfert mai mare decât cel al plasamentului privat. Valoare de piață de aproape 160 milioane euro

Voicu Oprea, fondator și CEO AROBS Transilvania

scris 6 dec 2021

După cel mai mare plasament privat din istoria pieței AeRO, de 74,22 de milioane lei, furnizorul de soluții IT AROBS Transilvania are un debut în ringul de tranzacționare care răsplătește investitorii. Acțiunile sunt cotate la un nivel al indicatorului P/E de 19.

Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare,  produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.

Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, ING Bank, Institutul de Studii Financiare, Grupul Nordis, SIF Banat-Crișana, SIF Muntenia, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.

Detalii AICI

Acțiunile societății AROBS, din domeniul IT, au astăzi o deschidere favorabilă la cota pieței AeRO a Bursei de Valori București. Cotația se afla la orele prânzului, în contextul unor transferuri însumând 10,25 milioane lei, la prețul de 1,7300 lei/acțiune, cu 27,49% peste prețul de 1,3570 lei/acțiune al plasamentului privat premergătort listării.

La respectivul reper, societatea are o capitalizare de piață de 788,35 milioane lei (159,30 milioane euro) și se tranzacționează, în raport cu profitul net de 40,39 milioane lei din 2020 la un nivel al indicatorului P/E, ce raportează prețul din piață la câștigurile firmei, de 19.

Planurile companiei au fost anunțate la PROFIT NEWS TV

Listată la cota pieței AeRO după tatonări cu bursa în cadrul programului Made in Romania al BVB, AROBS vizează accederea în viitor a pieței reglementate, conform lui Voicu Oprean, fondator și CEO al noului emitent. Acesta a subliniat acoperirea geografică bună, cu centre în Cluj-Napoca, Iași, Suceava, Arad, București, dar în Timișoara, Oradea și Lugoj după achiziția recentă a firmei Berg Software,

AROBS vine pe un val de 20 de listări și este într-un domeniu IT în care societatea Bittnet Systems a deschis drumuri prin listarea în primăvara anului 2015. „Vrem să vedem reprezentate la bursă companiile din sectoarele care au contribuția cea mai importantă la economia României, la dezvoltarea noastră ca și țară”, a declarat, la evenimentul de listare, Radu Hanga, președinte al Bursei de Valori București.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

AROBS Transilvania Software, fondată în anul 1998 de către Voicu Oprean, este specializată în furnizarea de soluții software personalizate, bazate pe cele mai noi tehnologii, și deține, de asemenea, mai multe soluții software care au o prezență puternică pe piața românească și în Europa Centrală și de Sud-Est. Sute de specialiști software sunt implicați în proiecte de software personalizat, pentru parteneri internaționali, în industrii foarte exigente, ca automotive, travel tech, IoT, industria farmaceutică, soluții Fintech și Enterprise.

Începând cu anul 2003, compania dezvoltă produse software și soluții proprii precum TrackGPS, Optimall, RateWizz, MonePOS și o soluție pentru digitalizarea manualelor școlare. Ca urmare a unor achiziții efectuate de AROBS în ultimii trei ani, compania deține și următoarele produse software: SASFleet, TrueHR și SoftManager CRM+. Prin achiziția CoSo Benelux, în 2018, AROBS a deschis o nouă linie de business în subsectorul RPA (robotic process automation) în sub-sectoarele logistică și TMS.

În cadrul plasamentului privat, care a început în data de 15 octombrie, un total de 54.697.494 acțiuni, respectiv 12% din capitalul social curent al companiei, au fost vândute la un preț de 1,357 lei pe acțiune. La plasament au participat 149 investitori de retail, 38 profesionali și 9 investitori instituționali. Oferta s-a închis anticipat în prima zi, pe fondul unei suprasubscrieri de 2,82 ori, investitorii plasând ordine în valoare totală de 209,7 milioane de lei. Prin urmare, rata de alocare a acțiunilor este de 35,4%.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Capitalul obținut în cadrul plasamentului privat va fi utilizat pentru achiziționarea altor companii din domeniul IT – servicii software, soluții de management de flotă, precum și pentru optimizarea afacerilor - atât la nivel național, cât și internațional, prin intermediul cărora compania își va putea accelera creșterea și își va consolida poziția pe piețele în care este prezentă. Totodată, AROBS are în vedere extinderea și în plan geografic, prin întărirea filialelor din Germania și Marea Britanie și prin deschiderea unei filiale în America de Nord, precum și prin dezvoltarea unor noi linii de expertiză și specializări, compania considerând că cererea tot mai ridicată pentru servicii și soluții software pe plan global reprezintă un context de piață benefic pentru AROBS. 

Recent, AROBS a fost capitalizată cu 40 milioane de lei, de la 100.000 lei, prin includerea altor rezerve și a profitului nerepartizat din 2018 - 2019.

"AROBS Transilvania Software a luat decizia de a crește ponderea capitalului social în structura pasivului (anterior acestei majorări, capitalul social al Arobs era 100.000 lei versus 105 milioane lei capitaluri proprii), în scopul de a întări structura de finanțare a companiei", a transmis anterior compania pentru Profit.ro.

AROBS a fost fondată în 1998, la Cluj, de Voicu Oprean.

Cu aproape 500 de angajați în România, compania a încheiat anul 2020 cu afaceri de 154,4 milioane de lei și un profit net de 40,39 milioane de lei, ambii indicatori fiind în creștere față de 2019. La S1 2021, AROBS afișa afaceri de 82,68 milioane lei și un profit net de 23,72 milioane lei.

Acționarii AROBS sunt Voicu Oprean - 90% și Cabrio Investment - 10%, deținută de Viorica Tintas - 90% și Delia Alina Oprean - 10%, potrivit termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
arobs
capitalizare