Bursa – sesiune de indecizie. Acțiunile AROBS au fost procesate de sistemul pieței

Bursa – sesiune de indecizie. Acțiunile AROBS au fost procesate de sistemul pieței

Sursa foto: Trin Chanthawiroj | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 oct 2021

Indicii de la BVB au avut fluctuații mici, iar cele mai tranzacționate acțiuni au avut direcții divergente.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

La New York Stock Exchange, impulsul pozitiv început de săptămâna trecută s-a reluat, iar indicele S&P500 s-a consolidat peste reperul de 4.500 de puncte în cea mai mare parte a sesiunii. La BVB, investitorii sunt încă dominați de prudență. Aceasta se reflectă în primul rând la nivelul volumelor. Lichiditatea a fost salvată de procesarea operațiunii de listare a companiei AROBS, în valoare de 74,22 milioane lei. În piața reglementată, activitatea a fost modestă, concentrată pe 2 emitenți.

Astfel, titlurile OMV Petrom (SNP) s-au corectat cu 0,84%, până la prețul de 0,4735 lei/acțiune, pe tranzacții de 8,09 milioane lei, și titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au retras cu 0,19%, până la prețul de 2,6100 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 6,53 milioane lei. Tot pe segmentul bancar, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), s-au apreciat cu 0,53%, până la prețul de 18,92 lei/acțiune, pe transferuri de 1,36 milioane lei.

Fondul de pensii de la Pilonul II al Aegon și-a redus expunerea pe titluri de stat în trimestrul 2. Investiții bursiere sporite, inclusiv o deținere nouă, de 38 milioane lei, la transportatorul fluvial TTS CITEȘTE ȘI Fondul de pensii de la Pilonul II al Aegon și-a redus expunerea pe titluri de stat în trimestrul 2. Investiții bursiere sporite, inclusiv o deținere nouă, de 38 milioane lei, la transportatorul fluvial TTS

Pe a 3-a activitate a zilei, de 2,90 milioane lei, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) au crescut cu 2,40%, până la prețul de 1,2800 lei/acțiune, acestea fiind urmate cu volume de 2,80 milioane lei, de titlurile Fondul Proprietatea (FP) care au suferit un recul de 0,45%, până la prețul de 1,7800 lei/acțiune.

Sunt mișcări de sens contrar care trădează o indecizie a pieței foarte vizibilă la nivelul indicilor: -0,01% în pentru indicele compozit BET Plus, -0,13%, până la nivelul de 53.253,47 puncte, pentru indicele financiar BET-FI, +0,10% pentru indicele energetic BET-NG și -0,01% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.668,55 puncte se află pe media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa – sesiune de indecizie. Acțiunile AROBS au fost procesate de sistemul pieței

Titlurile Purcari Wineries (WINE) au urcat cu 1,74%, până la prețul de 14,60 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,05 milioane lei, și titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au câștigat 0,56%, până la prețul de 35,70 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,58 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
teraplast