Acțiunile companiilor americane de tehnologie scad după escaladarea războiului comercial dintre Statele Unite și China

Acțiunile companiilor americane de tehnologie scad după escaladarea războiului comercial dintre Statele Unite și China
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 mai 2019

Marile companii americane de tehnologie, inclusiv Apple, Alphabet și Amazon, și-au văzut acțiunile trecând pe roșu luni, după ce China a anunțat că va impune tarife suplimentare pentru bunurile americane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Beijingul a răspuns luni la creșterea tarifelor aplicate de SUA pentru mărfurile venite din China. Administrația Trump a decis vineri majorarea cu între 10% și 25% a taxelor aplicate la mărfuri în valoare de 200 de miliarde de dolari importate din China.

În răspuns, China a anunțat luni că va crește taxele vamale cu până la 25% pentru bunuri importate în din Statele Unite în valoare de peste 60 de miliarde de dolari. Măsura va intra în vigoare de la 1 iunie.

Unele dintre cele mai expuse companii în urma escaladării războiului comercial dintre cele două țări sunt giganții americani de tehnologie care produc o parte importantă a produselor proprii în China.

Se ieftinesc apelurile și SMS-urile efectuate în interiorul UE CITEȘTE ȘI Se ieftinesc apelurile și SMS-urile efectuate în interiorul UE

Creșterea taxelor va face mai scump procesul de manufacturare pentru companiile americane, ceea ce ar putea atrage după sine scumpirea produselor și scăderea vânzărilor.

Bursa nu a rămas indiferentă la unda de șoc și a afectat acțiunile giganților americani. Cele mai afectate au fost acțiunile Apple, care au scăzut imediat după anunțul de la Beijing cu 5,81%.

Au mai fost afectate acțiunile Facebook, care au scăzut cu 3,61%, acțiunile Amazon au pierdut și ele 3,56%, iar Acțiunile Alphabet au încheiat cu o scădere de 2,66%. Acțiunile Netflix, de asemenea, au scăzut cu 4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
chine
sua
taxe
importuri
tehnologie
apple
amazon
alphabet
netflix
facebook