Activision Blizzard, producătorul jocului video ”Call of Duty”, va investi în Barcelona, după ce Bruxelles-ul a aprobat preluarea companiei de către Microsoft

Activision Blizzard, producătorul jocului video ”Call of Duty”, va investi în Barcelona, după ce Bruxelles-ul a aprobat preluarea companiei de către Microsoft
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2023

Activision Blizzard a anunțat că studioul său care a dezvoltat ”Call of Duty” va înființa un centru la Barcelona, punându-și în acțiune angajamentul de a investi în Europa după ce Bruxelles-ul a aprobat în mai preluarea companiei de către Microsoft, de 69 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania americană a anunțat că dezvoltatorul său de jocuri Infinity Ward, care a creat jocul de succes, se va alătura unității sale de jocuri mobile Digital Legends din orașul spaniol, scrie News.ro.

Google renunță să mai producă ochelari de realitate augmentată CITEȘTE ȘI Google renunță să mai producă ochelari de realitate augmentată

Decizia vine după ce Marea Britanie a blocat preluarea Microsoft, ceea ce a determinat Activision, care are studiouri în Guildford și Warrington, în Anglia, să afirme că ”își va reevalua” planurile de dezvoltare în țară.

În schimb, a spus că ”își va extinde în mod semnificativ” investițiile și forța de muncă în Uniunea Europeană, după ce acordul a primit undă verde acolo.

Microsoft și Activision Blizzard se luptă cu autoritățile de reglementare antitrust de pe ambele maluri ale Atlanticului pentru a încheia acordul, cel mai mare efectuat vreodată în domeniul jocurilor video.

CEO-ul Activision Blizzard, Bobby Kotick, și omologul său de la Microsoft, Satya Nadella, urmează să depună mărturie miercuri, la o instanță din San Francisco, pentru a îndemna un judecător să permită fuziunea.

Comisia Federală pentru Comerț, care încearcă să blocheze tranzacția, dorește ca aceasta să fie oprită temporar pentru a permite judecătorului agenției să decidă cazul.

Microsoft face apel la vetoul britanic cu sprijinul ”agresiv” al Activision.

„Unicornul” IRL se închide după ce a recunoscut că 95% dintre utilizatorii aplicației sale sunt falși CITEȘTE ȘI „Unicornul” IRL se închide după ce a recunoscut că 95% dintre utilizatorii aplicației sale sunt falși

Compania de jocuri video, care deține și francizele ”Candy Crush Saga” și ”World of Warcraft”, a declarat în aprilie că Marea Britanie a fost ”în mod clar închisă pentru afaceri”, după ce acordul a fost blocat.

Miercuri, compania a spus că se uită îndeaproape la UE pentru a-și mări prezența studioului.

”Dintr-un motiv întemeiat: Europa a jucat un rol cheie în evoluția jocurilor de noroc – în special a jocurilor mobile – pe tot globul și nu este nerezonabil să ne așteptăm ca dezvoltatorii de pe continent să mențină acest impuls datorită competențelor ample, ambiției și sprijinului guvernamental.” a spus compania într-o postare pe blog.

viewscnt
Afla mai multe despre
activision blizzard
call of duty