Actualizarea sistemelor IT ale Enel Energie și Enel Energie Muntenia va costa 8,6 mil. lei, la jumătate din valoarea estimată

Actualizarea sistemelor IT ale Enel Energie și Enel Energie Muntenia va costa 8,6 mil. lei, la jumătate din valoarea estimată
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 16 sep 2016

Focality Iași și ATOS IT Solutions and Services București au câștigat licitația pentru furnizarea și instalarea unei soluții informatice SAP care va actualiza sistemele informatice ale Enel Energie și Enel Energie Muntenia și va permite celor două companii, potrivit caietului de sarcini, menținerea unui avantaj tehnologic în fața competiției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractul se ridică la 8,56 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 22 luni, de la un estimat de 15,79 milioane de lei, fără TVA.

La finalul contractului, subsidiarele locale ale grupului Italian Enel vor putea să se adapteze mai rapid la mediul concurențial și să lanseze noi servicii, cum ar fi funizarea de gaze naturale, se precizează în caietul de sarcini al licitației.

Focality va încasa 4,89 milioane de lei pentru implementarea SAP ISU, iar ATOS IT Solutions and Services va instala o soluție pentru forța de vânzări (salesforce) pentru 3,67 milioane de lei.

Inform Lykos va transmite facturile Enel Energie în următorii doi ani. Poșta Română va fi subcontractant CITEȘTE ȘI Inform Lykos va transmite facturile Enel Energie în următorii doi ani. Poșta Română va fi subcontractant

“Pentru a câștiga clienți noi din zonele de distribuție, sistemele noastre informatice trebuie să poată crea oportunități mai bune și să înțeleaga clienții pentru a le putea asigura cele mai bune oferte și servicii disponibile pe piață. În același timp, sistemele trebuie să ofere flexibilitatea necesară pentru a crea și implementa mai rapid produse și servicii noi. Nu în ultimul rând, implementarea noilor sisteme la nivelul întregului grup va standardiza infrastructura informatică în cadrul Grupului Enel și va fi o măsură eficientă din punct de vedere al costurilor pentru grup pe termen mediu și lung, și, de asemenea, produsele și serviciile dezvoltate în țară vor fi dezvoltate cu ușurință și la nivelul întregului grup”, se spune în documentația procedurii de atribuire.

Conform datelor Enel Energie, pentru cele două loturi ale licitației au mai depus oferte SAP Romania, IBM Marea Britanie, S&T Romania, Capgemini Services Romania, Information Business Consulting, Ness Romania, Computer Sharing București, IBM Romania, OSF Global Limited (Marea Britanie), OSF Global Services Romania, Accenture Central Europe BV Sucursala București, Accenture Italia, Accenture Technology Solutions Italia, Accenture Technology Solutions Slovacia, Accenture BV (Olanda), Seers Com SRL, Atos Polonia, Atos Italia, Pricewaterhousecoopers Romania și Pricewaterhousecoopers IT Polonia.

Niciun leu economisit prin licitația organizată de Enel Energie pentru 34.200 de licențe Microsoft CITEȘTE ȘI Niciun leu economisit prin licitația organizată de Enel Energie pentru 34.200 de licențe Microsoft

Enel Energie alimentează 1,45 milioane de clienți din județele Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Constanța, Călărași, Tulcea și Ialomița, iar Enel Energie Muntenia deservește 1,1 milioane de consumatori de curent electric din Capitală și județele Ilfov și Giurgiu. În plus, italienii controlează în România și 3 operatori regionali de distribuție de energie electrică, Enel Distribuție Muntenia, Enel Distribuție Banat și Enel Dobrogea.

Cumulat, cele două companii au consemnat afaceri de 3,5 miliarde de lei în 2015.

Cu afaceri de 44,1 milioane de lei în 2015, Focality SRL Iași are ca obiect principal activități de telecomunicații prin rețele de cablu, conform datelor de la Ministerul Finanțelor Publice. Societatea a fost înființată de Gabriel Mardarasevici, fostul proprietar al RADIX, companie pe care a vândut-o multinaționalei IT NESS Technologies în 2005 pentru suma de 7 milioane de euro.

ATOS IT Solutions and Services București este parte a grupului francez ATOS și desfășoară activități de consultanță în domeniul tehnologiei informației.

Cu peste 1.200 de salariați, afacerile companiei au atins anul trecut 200,3 milioane de lei, de la 164,9 milioane de lei în 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
licitatie
focality
atos
contract