Administrația Trump înăsprește restricțiile împotriva Huawei, pentru a-i bloca accesul la cipuri

Administrația Trump înăsprește restricțiile împotriva Huawei, pentru a-i bloca accesul la cipuri
scris 18 aug 2020

Administrația Trump a anunțat că înăsprește restricțiile împotriva grupului chinez Huawei Technologies, pentru a-i bloca accesul la cipurile disponibile pe piață, transmite Reuters.

Măsurile Departamentului pentru Comerț vor extinde restricțiile anunțate în luna mai, care au rolul să împiedice ca grupul chinez să obțină semiconductori fără licență specială, inclusiv cipuri fabricate de firme străine, dar care au fost dezvoltate sau produse cu software sau tehnologie americană, arată news.ro.

Administrația de la Casa Albă va adăuga 38 de companii afiliate ale Huawei, din 21 de țări, pe o listă neagră de companii a guvernului american, ridicând numărul total al acestora la 152, de când Huawei a fost inclusă pe listă în mai 2019.

FOTO Primul telefon pliabil Microsoft va fi semnificativ mai ieftin decât alternativele de la Samsung CITEȘTE ȘI FOTO Primul telefon pliabil Microsoft va fi semnificativ mai ieftin decât alternativele de la Samsung

”Noua regulă prevede clar că orice utilizare a software-ului american și a echipamentelor americane este interzisă și necesită o licență”, a subliniat secretarul pentru Comerț Wilbur Ross.

Secretarul de Stat Mike Pompeo a declarat că schimbarea regulii ”va împiedica Huawei să ocolească legea americană prin producția de cipuri alternativă și furnizarea de cipuri finalizate”.

Huawei nu a comentat imediat informațiile.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
huawei